OSTALE NOVICE

Kaj pred novo sezono pravijo stavnice?

Čakanja je konec, v petek se bo začela Premier liga 2019/20! Pogledali smo, kdo bo po mnenju stavnih hiš najverjetnejši prvak in komu od velikih klubov napovedujejo še eno (pod)povprečno sezono.


Za vzorčni primer smo vzeli eno največjih britanskih stavnih hiš – Bet365, kar niti ni tako bistveno, saj imajo praktično vse stavnice kvote razporejene enako, z razlikami zgolj na kakšnem decimalnem mestu.

Zdaj pa k bistvu, kdo bo v novi sezoni angleški prvak? Če bi vprašali stavnice, bi bil odgovor jasen – Manchester City. Na branilce naslova je ponujena kvota komaj 1,5, kar pomeni, da bi z vloženimi desetimi evri prišli do zaslužka zgolj petih evrov, kar je ob tem, da je pred nami cela sezona, izjemno malo!

Navkljub temu da je lani Liverpool za naslovom zaostal za “mišjo dlako”, mu letos pripisujejo precej manj možnosti kot pa Meščanom. Kvota na četo Jürgena Kloppa znaša 3,6.

Za lanskim prvakom ter viceprvakom pa zazeva gromozanska praznina. Kot tretjemu največ možnosti za prvo mesto stavnice pripisujejo Tottenhamu, a bistveno manj kot pa Liverpoolu in Manchester Cityju. Na Spurse je postavljena že kvota 19, kar pomeni, da bi ob vloženih desetih evrih prišli do že zelo lepega dobička 180 €.

Še bolj oddaljeni pa so ostali veliki klubi. Lampardov Chelsea na stavnicah zaseda četrto mesto s kvoto 34, Manchester United ima navkljub več okrepitvam kvoto 41, Arsenal pa kar 51.

Najvišjo kvoto za naslov prvaka ima novinec Sheffield United, v primeru njihovega naslova, ki je kakopak skorajšnja znanstvena fantastika, bi z vloženimi desetimi evri zaslužili 25.000 evrov, kar bi že bilo dovolj za nov dober avto. Za primerjavo z malce šaljivimi stavnimi ponudbami, manj boste zaslužili, če pravilno napoveste, da bo ameriški predsednik Donald Trump Belo hišo prebarval z zlatom (501), da se bo konvertiral v islam (151), ali pa da bo dal svoj obraz vklesati na Mount Rushmore (101).

Kvote za naslov prvaka pred novo sezono (Vir: Bet365)

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 5]