FOKUS LIVERPOOL OSTALI KLUBI

Najbolje zapravljenih šest milijonov evrov

29. julija leta 2014 je Hull City izpeljal enega najboljših poslov v svoji zgodovini. V klub je pripeljal obetaven branilski par, takrat 20-letnega Andyja Robertsona ter leto starejšega Harryja Maguireja. Skupna cena: 5,7 milijona evrov. Igralcev danes ni treba posebej predstavljati, saj sta fanta dva izmed najbolj prepoznavnih branilcev na Otoku. A drugače je bilo leta 2014.


Harry Maguire se je po 166 odigranih tekmah za Sheffield United za skromnih 2,7 milijona evrov preselil k Tigrom, a težko trdimo, da je bil anonimnež v angleških nogometnih krogih. Robustni branilec je namreč že takrat pritegnil pozornost tedanjega trenerja Manchester Uniteda Davida Moyesa, a je uprava takrat njegovo željo preslišala. Danes se jim zagotovo kolca.

Drugi izmed para je Andy Robertson, ki se je v Anglijo preselil iz rodne Škotske. Spretni bočni branilec je bil redni član prve enajsterice Dundee Uniteda, ki je v sezoni pred mladeničevo selitvijo zasedel četrto mesto. Očitno je bilo to dovolj, da je ujel pogled Hullovih skavtov. Sledila je 3 milijone evrov visoka ponudba, ki je bila dovolj, da je mladi Škot zamenjal klubsko sredino.

ZAVRTIMO ČAS PET LET NAPREJ

Andy Robertson v Liverpoolu predstavlja standardnega člana prve enajsterice, za seboj ima dva finala Lige prvakov, v enem je tudi slavil. Velja za najboljšega levega bočnega branilca na Otoku, morda celo na svetu.

Na drugi strani je Harry Maguire. Če je Robertson iz Hulla prestopil neposredno v klub elitne angleške šesterice, pa je Maguire pred tem naredil kratek postanek v Leicestru. A njegov talent je prevelik, da se ne bi boril za najvišja mesta v Premier League. To so ugotovili tudi pri Manchester Unitedu, zato so bili zanj pripravljeni plačati 87 milijonov evrov in ga s tem narediti najdražjega branilca v nogometni zgodovini.

“ČE BI VEDEL, BI ŠEL PREJ K FRIZERJU”

Andy Robertson se danes spominja dne, ko je zvedel, da se seli v Anglijo: »Ni bilo predvideno, da bom prestopil že tisti dan, pač pa dan kasneje, a so v klubu želeli, da s Harryjem prideva isti dan. Tako sem moral v Hull dan prej. Če bi vedel, da bom prestopil takrat, bi šel prej k frizerju

Fanta sta v prvih dneh pri novem klubu stkala posebno vez, ki jo ohranjata še danes: »S Harryjem sem govoril kmalu po prestopu in mu čestital. Je fantastičen nogometaš in upam, da bo imel v sezoni le dve slabi tekmi, obe proti nam

Hull Cityju je nedvomno uspela ena boljših potez na nogometni tržnici. Cena za katero so fanta prodali, skupaj znaša 22,7 milijona evrov, v kolikor pa bi branilca lahko zadržali dlje, bi bila številka še veliko večja. Ocena njune skupne vrednosti namreč znaša 110 milijonov evrov.

Od Hulla do zvezd. vir: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 5]