ARSENAL MANCHESTER UNITED

Kako je Arsene Wenger Unitedu speljal Aarona Ramseya

Aaron Ramsey je bil leta 2008 eden najbolj iskanih najstnikov na otoku, zanj se je zanimala kopica velikih klubov, med drugim tudi Arsenal in Manchester United. Valižan je bil tik pred tem, da prestopi k rdečim vragom, a je nato po preobratu podpisal za topničarje.


Ramsey je leta 2011 takole proslavil zmagoviti zadetek proti rdečim vragom. Vir: Goal
Ramsey je leta 2011 takole proslavil zmagoviti zadetek proti rdečim vragom. Vir: Goal

Klub iz Old Trafforda je takrat na svoji spletni strani celo zapisal, da so se s Cardiff Cityjem že uspeli dogovoriti o prestopu 17-letnega vezista, le deset dni zatem pa je Arsenal presenetil otoško javnost, ko je naznanil, da je zanje podpisal Aaron Ramsey.

Osem let kasneje je prav Ramsey za Sky Sports razkril, kako je do prestopa sploh prišlo: “Bil sem pred tem, da podpišem za rdeče vrage, ko je prišel klic Arsena Wengerja. V trenutku mi je dal vtis, da sem na Emiratesu bolj zaželen.”

“V času najinega pogovora, je bil Wenger v Švici, kjer je potekalo Evropsko prvenstvo. Preko telefona me je povabil na sestanek, v klubu pa so uredili vse formalnosti glede moje poti tja. Že naslednji dan je name čakalo privatno letalo in poletel sem do Švice, kjer sva dorekla zadnje malenkosti.”

“To je name naredilo zares velik vtis in še vedno menim, da sem se odločil prav,” je zaključil valižanski vezni igralec, ki bo danes od 13:30 dalje prav proti nesojenemu delodajalcu skušal dokazati, da bi se United v lovu nanj moral bolj potruditi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB