LIVERPOOL

Liverpoolova praznična nočna mora

Praznično obdobje za angleške nogometaše ne obstaja. Medtem ko imajo druge lige konec leta krajši zimski premor, Premier League ne počiva. V obdobju med ti. ‘Boxing Day-om’ (26. december) ter 4. januarjem bo na angleških zelenicah odigranih 30 tekem, kar pomeni, da bo vsaka izmed ekip odigrala tri tekme v obdobju 10 dni. Angleži so na to navajeni, tujci nekoliko manj.


vir: This Is Anfield
vir: This Is Anfield

Liverpoolov strateg Jurgen Klopp je že takoj ob prihodu na klop Redsov dal vedeti, kaj si misli o tem, da Angleži okoli novega leta ne počivajo. Takrat je za enega izmed časnikov dejal, da si angleška nogometna zveza s tako natrpanim urnikom ne dela nobene usluge. No, letos ga je urnik razjezil še nekoliko bolj. Liverpoolčani bodo namreč v vsega 44 urah odigrali kar dve tekmi.

Praznično obdobje se bo za ekipo z Anfielda začelo 27. decembra, ko se bodo na domači zelenici pomerili s Stokom. S tem Klopp nima težav, bolj ga jezita naslednje dve tekmi. Na novoletni večer bo namreč rdeče iz Liverpoola obiskal Pep Guardiola s svojimi varovanci. Tekma se bo pričela ob 18.30 po našem času in bo trajala nekje do 21. ure. A igralci z Merseysida ne bodo imeli časa za počitek, saj se bodo morali že čez 43 ur pojaviti na zelenici slabih 200 kilometrov oddaljenega Stadiona luči v Sunderlandu. Liverpool se je na razpored, jasno, pritožil ter prosil za prestavitev termina tekme s Sunderlandom, a angleška nogometna zveza je njihovo prošnjo zavrnila, saj je mnenja, da bi s tem Liverpoolu ponudila prednost pred ostalimi ekipami.

Nemški strateg, v svojem slogu, ni mogel ostati tiho, sedmi sili je na eni izmed novinarskih konferenc zaupal svoje mišljenje o (pre)natrpanem urniku: »Oseminštirideset ur je zanimiva ideja, a manj kot to, tega ne razumem. Oseminštirideset ur med dvema tekmama – kako to deluje? Kako naj pripravim ekipo za to? Naj jim rečem, da proti Manchester City-ju odigrajo le s 50 % svoje moči, saj nas v ponedeljek čaka dvoboj s Sunderlandom? Ne sliši se dobro«

Devetinštirideset letnik je nato v (ne)počitku iskal vzroke za slabe rezultate Angležev na velikih tekmovanjih: »Vsi sprašujejo: ‘ Zakaj Angleži niso uspešni na velikih tekmovanjih?’ Vprašajte se, kaj druge velike države počno ob tem času – svoje noge imajo na kavču ter gledajo angleški nogomet.«

Ob vsem te gre omenit še to, da imajo enak urnik tudi sinje modri iz Manchestra, a s to razliko, da drugo tekmo igrajo doma, na od Liverpoola le 50 kilometrov oddaljenem Etihadu.

vir: Sky Sports
vir: Sky Sports
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]