CHELSEA MANCHESTER UNITED OSTALE NOVICE

Kako namerava Twitter rešiti problem rasizma v Premier League

V zadnjem času se je krepko povečalo število rasističnih opazk v svetovnem nogometu, zlasti pa so le-te postale pogostejše v Premier League preko socialnega omrežja Twitter, kjer ljudje z lažno identiteto lahko brez kakršnihkoli posledic zmerjajo nogometaše. Zdi se, da nobeden ne ukrepa. Ali pač?


V letošnji sezoni Premier League so nekateri igralci pod resnim pritiskom zaradi rasističnih opazk, ki se pojavljajo na Twitterju. Najprej so se ničvredneži spravili na napadalca Chelseaja Tammyja Abrahama, po zgrešeni enajstmetrovki na tekmi evropskega superpokala proti Liverpoolu, zaradi katere so Redsi tekmo tudi dobili. Nato so teden kasneje opazke letele še na račun dveh zvezdnikov Manchester Uniteda Marcusa Rashforda in Paula Pogbaja.

Takoj sta v bran svojih varovancev stopili bivši legendi in trenutna trenerja Chelseaja ter Manchester Uniteda Frank Lampard in pa Ole Gunnar Solskjaer. Pozvala sta Twitter, da je tako vedenje potrebno ustaviti, ker zaradi tega trpijo nogometaši, prav tako pa to v slabo luč postavlja oba kluba. Predlagala sta še zaostrovanje pogojev za prijavo na socialna omrežja.

Frank Lampard in Ole Gunnar Solskjaer na derbiju med Chelseajem in Manchester Unitedom. Foto: Twitter

Vodilni možje Twitterja so zadevo komentirali takole:

‘V zadnjih dveh tednih smo uspešno ukrepali pri več kot 700 primerih rasističnega vedenja. Srečali smo se PFA in neposredno vplivali na nogometne klube ter se dogovorili za skupno reševanje tega vprašanja.”

”V delovanju s PFA bomo sodelovali v izobraževanju igralcev in se jim bomo pridružili na vrsti izobraževalnih sej, da bi podprli njihovo ambicijo reševanja tega vprašanja.”

”Nadaljevali bomo naš delovni odnos s policijo v Veliki Britaniji in jih bomo še dodatno seznanili z našimi pogoji delovanja in zagotovili primerno usposabljanje.”

”Jasno pa je, da takšno vedenje ne odraža velike večine navijačev, ki Twitter uporabljajo za pogovore o nogometu.”

 

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]