LIVERPOOL PRESTOPNI ROK

Klopp odločen : Januarja ne odide nihče!

Xherdan Shaqiri je na radarju Rome, ki želi Švicarja pripeljati na posojo z možnostjo odkupa.


Shaqiri se v letošnji sezoni bori s pomankanjem igralnega časa, saj je v napadu Liverpoola velika konkurenca, ki se je po prihodu Japonca Takumija Minamina še zaostrila. Kaže, da je Švicar v najslabšem položaju v ekipi Jurgena Kloppa in postal šele šesta izbira v napadu.

Kljub temu je klub igralčevemu agentu dal jasno vedeti, da ni najmanjše možnosti odhoda v tem prestopnem roku. Jurgen Klopp naj bi si želel ohraniti obstoječo ekipo vsaj do konca sezone, saj je Liverpool na dobri poti, da osvoji angleško ligo. To bi jim uspelo prvič po letu 1990 in nasploh prvič od ustanovitve Premier lige 20. februarja 1992.

Zadnje čase so poškodbe ponagajale tudi Liverpoolu, kar daje nemškemu strategu še dodatno skrb, če bi igralci odhajali na posoje pred drugim delom tekmovanja. Zagotavlja, da bodo do konca sezone vsi igralci ključni za morebitno osvojitev Premier lige.

Klopp je januarja sicer na posojo poslal že Rhiana Brewsterja in Nata Phillipsa v Swansea oz. Stuttgart, kjer si bosta nabirala izkušnje. Brewster in Phillips (zaenkrat) še nista pomembna člena Liverpoolove zasedbe.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]