FOKUS PREMIER LEAGUE

Koliko premierligaši še dolgujejo za okrepitve?

Manchester United je daleč največji dolžnik za opravljene prestope, saj dolgujejo še kar astronomskih 169.3 milijona funtov.


Nikjer na obzorju ni nadaljevanja nogometne sezone zaradi izbruha koronavirusa, medtem pa so razkriti vsi dolgovi prvoligašev v Angliji za opravljene prestope. Predavatelj o nogometnih financah Kieran Maguire je proučil zneske, ki jih klubi Premier lige dolgujejo in daleč na prvem mestu je Manchester United, ki ima pred prvim zasledovalcem kar 85.6 milijona “prednosti”. Manchester United dolguje še kar astronimskih 169.3 milijona funtov.

Prestopi Bruna Fernandesa, Harryja Maguireja in Aarona Wan-Bissake so Rdeče vrage postavili v nezavidljiv finančen položaj, še posebej v času pandemije koronavirusa, ko ni prihodka od pravic TV prenosov. Na drugem mestu aktualni angleški prvaki Manchester City dolguje slabih 84 milijonov funtov za prestope Rodrija, Joaa Cancela in Riyada Mahreza. Med prvo peterico pa je še vedno Fulham, ki je sicer lani izpadel, a dolguje okoli 80 milijonov funtov. Na najboljšem položaju je Newcastle United, ki ne dolguje ničesar oz. mora prejeti še 15 milijonov funtov, čeprav so v klub pripeljali Miguela Almirona, Joelintona in Allana Saint-Maximina. Odlično poslovanje Srak, ki v prihodnjih mesecih potujejo v roke novim lastnikom, ki imajo visoke cilje s klubom iz Toona.

Foto: Kieran Maguire (Twitter)

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]