CHELSEA PRESTOPNI ROK

Lucas Piazon se je naveličal: Po letu 2011 slovo Brazilca od Stamford Bridgea?

Lucas Piazon se je Chelseaju pridružil zdaj že davnega leta 2011. Takrat je Brazilec veljal za enega najbolj nadarjenih nogometašev na svetu, a velikih pričakovanj nikakor ni upravičil. V osmih letih je za prvo ekip zbral vsega tri nastop, vse v letu 2012, sedaj pa se zdi, da bo po sedmih posojah in petih različnih državah le zapustil klub.


Lucas Piazon je v Premier League zabeležil vsega 16 minut. Vstopil je na tekmi Chelsea – Aston Villa (8:0), vpisal pa je asistenco in zgrešeno enajstmetrovko. Foto: Twitter

Malaga, Vitesse, Eintrach Frankfurt, Reading, Fulham, Chievo Verona in Rio Ave – to je spisek klubov, za katere je Lucas Piazon zaigral odkar je uradno član Chelseaja. Pred mesecem dni je bil 25-letnik nazadnje posojen na Portugalsko (Rio Ave), kot vse kaže pa bo to njegova zadnja posoja v dresu Londončanov. Za tamkajšnjo A Bolo je namreč v nedavnem intervjuju dejal, da si želi čim prej poiskati novega delodajalca: “Dovolj mi je stalnega preseljevanja. Potrebujem kraj, kjer se bom lahko počutil kot doma. Prihodnjega julija se želim vrniti v ta isti kraj, v isto hišo.”

“Imel sem nekaj zelo dobrih sezon, a vedno ko sem se vrnil k Chelseaju, sem dobil isti odgovor. Znova je sledila posoja … Dovolj mi je tega. Ne vidim smisla v temu, da se dokazujem kot posojeni nogometaš, če nato v ekipi Chelseaja ne dobim priložnosti,” je svoje nezadovoljstvo izrazil Piazon.

Brazilec pa istočasno dodaja, da za vse le niso krivi na Stamford Bridgeu: “Takšno je življenje nogometaša. Očitno si pri Chelseaju ocenili, da v dani situaciji nisem najboljša rešitev. Razumem jih, a želim si spremembe v karieri. Nočem več igrati kot le posojen nogometaš.”

Kot vse kaže je to zadnja sezona, v kateri bo 25-letnik nastopal kot posojen nogometaš, čeprav ima pogodbo s Chelseajem sklenjeno do leta 2022.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]
JB