MANCHESTER CITY

Nekdanji angleški reprezentant: Sterling je na istem nivoju kot Ronaldo in Messi

Argentinsko-portugalski dvojec že več kot desetletje kraljuje v debatah o tem, kdo je najboljši nogometaš sveta in morda celo najboljši vseh časov. Po mnenju nekdanjega reprezentanta Anglije Trevorja Sinclairja pa je na istem nivoju kot Cristiano Ronaldo in Lionel Messi tudi Raheem Sterling.


46-letnik, ki je dres treh levov oblekel 12-krat, je za talkSPORT dejal, da Raheem Sterling zagotovo spada med tri najboljše nogometaša sveta in da je trenutno vreden vsaj 200 milijonov.

“Je najboljši igralec Anglije in Manchester Cityja. Seveda pa je veliko vprašanje, kam bi Sterling uvrstili v primerjavi z Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom. Po mojem mnenju jima je vsaj enakovreden. Edina razlika med njimi, pri kateri pa 24-letnik ne more nič spremeniti, je čas. Ona dva sta najboljša že 15 let, medtem ko je Sterling šele začel. Trenutno je po mojem mnenju vreden vsaj 200 milijonov evrov,” so bile besede nekdanjega angleškega reprezentanta.

‘Nekoč bo eden najboljših’
Sinclair še pravi, da si Sterling absolutno zasluži, da ga uvrščamo med najboljše na svetu: “Če ga primerjate z ostalimi ‘top’ igralci, koliko naredijo za svojo ekipo in koliko zadetkov ter asistenc dosežejo, potem je zagotovo med najboljšimi. Če bo tak nivo držal vsaj nekaj sezon, bodo ljudje prepoznali, da gre resnično za enega najboljših. To si tudi zasluži.”

Lahko Sterlinga res postavimo ob bok Ronaldu in Messiju? Foto: Twitter
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 1]
JB