MANCHESTER CITY

Manchester City kljub znižanim kriterijem ostaja brez Lige Prvakov

Manchester City ostaja brez Lige Prvakov, kljub temu, da je UEFA znižala kriterije finančnega fair playa, zaradi katerega je City prejel kazen.


UEFA je napovedala olajšane kriterije finančnega fair playa za tekočo in naslednjo sezono, zaradi okoliščin izbruha pandemije koronavirusa. Vendar ta odločitev ne bo profitirala Manchester Cityju, ki je bil kaznovan ravno zaradi kršenja omenjenih pravil in bil kaznovan z dvoletno prepovedjo nastopanja v Ligi Prvakov in Ligi Europa. Omenjena kazen Manchester City bo ostala, trenutno pa njihovo pritožbo še vedno obravnavajo na športnem arbitražnem sodišču, ampak je tudi ta proces upočasnjen zaradi koronavirusa.

UEFA je prav tako podaljšala rok oddaje zapisov finančnega poslovanja z 31. marca a konec aprila. Vsem klubom so zagotovili, da nihče ne bo izpustil evropskih tekmovanj (od tistih, ki so se vanje uvrstili), če bo razlog kršitev finančnega fair playa izključno posledica pandemije koronavirusa. Do sedaj je bilo klubu dovoljena izguba 27 milijonov funtov prek zadnjih treh sezon, a glede na to da bodo letos zaradi pandemije izgubili veliko sponzorskega denarja in denarja od prodanih televzijskih pravic, je logično, da je UEFA prilagodila pravila finančnega fair playa. Manchester City bi sicer lahko profitiral s tega, vendar se njihova kazen nanaša na obdobje med leti 2012 in 2016.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]