MANCHESTER CITY

Pep Guardiola – The Special one?

Nekako se zdi, da te dve besedi ne spadata skupaj. The Special one je seveda Mourinho, bi rekli mnogi. Vendar tega mnenja z večino nogometne javnosti ne deli ena izmed legend Manchester Uniteda, Roy Keane.


Ko se je Pep Guardiola poleti preselil na Etihad, si boljšega uvoda v sezono praktično ne bi mogel zamisliti. Katalončeva ekipa melje vse pred sabo, v Premier ligi so še vedno pri stoodstotnem izkupičku in tudi v Ligi prvakov se lahko pohvalijo z odlično igro, saj so med tednom praktično povozili Borussio iz Mönchengladbacha. Četa Pepa Guardiole po sedmih tekmah sploh še ne pozna drugega kot zmage.

Pep Guardiola je teden dni nazaj s taktično predstavo zasenčil Joseja Mourinha. Vir: Independent.ie
Pep Guardiola je teden dni nazaj s taktično predstavo zasenčil Joseja Mourinha. Vir: Independent.ie

In kakšno povezavo ima to s strategom Manchester Uniteda, Josejem Mourinhom, ki je mimogrede v Ligi Europa doživel velik udarec, ko jih je v prvem krogu nepričakovano premagal nizozemski Feyenoord? Poleg tega pa je v soboto proti Cityju doživel svoj prvi poraz na klopi Uniteda. Karizmatični Portugalec je leta 2004, v svoji prvi eri pri Chelseaju izrekel besede, ki so se zapisale v nogometno zgodovino. Sebe je opisal kot ‘’posebnega’’, ali ‘’The Special one’’. Ta vzdevek, ki si ga je nadel kar sam, pa se ga je oprijel vse do danes.

Zamimivo primerjavo med obema trenerjema pa je med tednom naredil nekdanji kapetan Rdečih vragov, Roy Keane, na katerega je Katalonec v prvem mesecu na Etihadu več kot očitno naredil velik vtis. Irec, ki je za rdeče iz Manchestra zbral 480 nastopov, je za britanski ITV povedal:

‘’Po mojem mnenju, je bila glavna stvar, ki jo je naredil, ko je prvič prišel tja, odločitev, da se znebi dveh ali treh pomembnih akterjev, kot sta Hart in Toure. Naredil je odločitev: ti nisi zame. Pravi, da je trener, ki ima rad izzive in ne izgleda, da bi se o tem šalil. Igrajo z velikim optimizmom, Guardiola rotira ekipo, igralci po odličnem začetku igrajo zelo samozavestno. Z njim se sam ne bi rad šalil’’.

Čeprav je bil kot igralec Roy Keane povsem druge narave kot Pep Guardiola, Irec Španca odkrito ceni. Vir: ibtimes.co.uk
Čeprav je bil kot igralec Roy Keane povsem drugačne narave kot mirni Pep Guardiola, Irec Španca odkrito ceni. Vir: ibtimes.co.uk

Roy Keane, ki je bil v svojih igralskih časih znan po svoji nekoliko problematični naravi, pa je z naslednjo izjavo najverjetneje kar nekoliko razhudil navijače svojega nekdanjega kluba.

‘’V Manchestru sta dva trenerja. Mourinho zase pravi, da je on the Special One. Zame pa je to Guardiola.’’

Guardiola bo s svojimi fanti Cityjev impresiven štart v sezono poskušal nadaljevati danes, ko bodo sinjemodri na svojem Etihadu pričakali Bournemouth. Lahko Pep Guardiola nadaljuje s stoodstotnim izkupičkom?

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]