MANCHESTER CITY

Pep: “On je tik za Messijem”

Strateg Manchester Cityja Pep Guardiola, je po včerajšnji tekmi izjavil, da je belgijski reprezentant Kevin De Bruyne po svojih nogometnih sposobnostih tik za argentinskim superzvezdnikom Lionelom Messijem.


vir: www.thesportbible.com
vir: www.thesportbible.com

Dejstvo je, da je De Bruyne v letošnji premierligaški sezoni eden izmed ključnih igralcev “Meščanov”. Slednji blesti na čisto vsaki tekmi, ki so jo varovanci Guaridiole v tej sezoni odigrali. Odlično je odigral tudi včerajšnjo tekmo proti Bournemouthu, saj je ob visoki zmagi Cityja prispeval gol in asistenco. Modri iz Manchestra pod vodstvom 45-letnega španskega stratega igrajo zares izjemno. V vseh tekmovanjih drugega kot zmage namreč sploh še ne poznajo.

Zadovoljstva nad 25-letnim Belgijcem pa včeraj po tekmi Guardiola ni mogel več držati zase, dejal je namreč: “Mislim, da je zares poseben igralec. On lahko naredi vse. Ko ima žogo, vidi čisto vse. Vedno se odloči, tako kot je treba in naredi vse z odliko. To je razlog, zakaj je igralec višje ravni. Imamo srečo, da ga imamo v ekipi, upam pa, da tudi on uživa, ko igra z nami oziroma s preostalimi soigralci.”

Otoški novinarji so, med drugim Guardiolo vprašali tudi, če je De Bruyne najboljši igralec v Premier ligi. Španec je odgovoril: “Nevem. Z lahkoto pa lahko rečem, da je eden izmed najboljših. Biti najboljši je danes odvisno tudi od tega, koliko takšnih in drugačnih zmag dosežeš. Če bomo osvojili naslov, ima velike možnosti, da postane najboljši igralec lige.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]