MANCHESTER CITY

Manchester City postavil nov rekord

S podpisom Benjamina Mendyja je postalo jasno, da so meščani postali novi rekorderji po porabljenem denarju za nakupe v enem prestopnem roku. So namreč prva angleška ekipa, ki je prebila magično mejo 200 milijonov funtov, oziroma 224 milijonov evrov.


vir: twitter
vir: twitter

Postavili pa so še en rekord, 55 milijonov evrov je namreč tudi novi rekord za prestop branilca. 23-letni bočni branilec, dosedanji član Monaka, je podpisal petletno pogodbo in bo nosil dres s številko 22.

Za uradno spletno stran Manchester Cityja je ob podpisu pogodbe povedal: „Uresničile so se mi sanje. Takoj po koncu sezone sem vedel, da si želim trenirati pod vodstvom Pepa. Izjemno sem srečen, da sem se pridružil Manchester Cityju, ki je del evropske elite. Mislim, da lahko ekipi veliko doprinesem, predvsem kreativnost in kvalitetne podaje v napadu. S Pepom Guardiolo na čelu bomo v naslednjih letih zagotovo osvajali lovorike.”

Ob tem je direktor Manchester Cityja, Txiki Begiristain dodal: „Benjamin ima vse kvalitete, ki smo jih iskali pri bočnem branilcu. Še vedno je zelo mlad, a ima že veliko izkušenj.“

Mendy se je Monaku pridružil komaj lansko poletje, Marseille pa je postal na njegov račun bogatejši za danes skromnih 12 milijonov evrov. Odlični Francoz je klubu iz kneževine pomagal do naslova francoskih prvakov in polfinala lige prvakov, za monačane pa ob tem zadel impresivnih devet zadetkov.

Koliko bo Pep Guardiola še zapravil v tem prestopnem roku? V zadnjem intervjuju je izjavil, da potrebuje še vsaj tri okrepitve. Omenja se še en levi bočni, branilec Southamptona Ryan Bertrand, potrebno pa bo okrepiti tudi sredino obrambe. Tribune stadiona Etihad bodo v novi sezoni navduševali tudi vratar Ederson, Bernardo Silva, Danilo in Kyle Walker.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok