MANCHESTER UNITED

Manchester United pred veliko dilemo

Manchester United se spopada z veliko dilemo glede Deana Hendersona pred nadaljevanjem sezone, saj bi jih slaba odločitev lahko stala tudi več kot 60 milijonov funtov.


Rdeči vragi se morajo odločiti glede prihodnosti Deana Hendersona, še posebej v času nadaljevanja sezone, saj Henderson trenuto še kot posojen nogometaš nastopa za Sheffield United, ki je eden izmed konkurentov Rdečih vragov za mesta, ki vodijo v Ligo Prvakov. Če bi Manchester United izpustil Ligo Prvakov bi se soočali tudi z izgubo kar 60 milijonov funtov v obliki nagrad in bonusov.

Trenutno se vodilni možje Premier lige dogovarjajo, kako bodo obravnavali posoje in izteke pogodb, ki se zaključijo 30. junija, a takrat nadaljevanje sezone zagotovo še ne bo zaključeno. Predstavniki nižjeligašev so enotni, da se posoje in iztekajoče se pogodbe podaljšajo do zaključka sezone, če se igralec in njihova trenutna ekipa strinja. V Premier ligi pa bodo najverjetneje matični klubi tudi imeli besedo pri sklepanju tega dogovora. To predvsem velja za posoje, pri iztekajočih se pogodbah pa bosta imela matični klub in igralec enakovreno vlogo pri določanju dogovora.

Dean Henderson je eden izmed osmih nogometašev, ki so posojeni rivalom iz Premier lige in jim posoja poteče 30. junija. Potem ko je Ole Gunnar Solskjaer dovolil Hendersonu, da se še drugo leto odpravi na posojo k Sheffield Unitedu, mora sedaj sprejeti odločitev, ali ga bodo še naprej pustili na posoji pri Sheffieldu ali pa vrnili na Old Trafford, kjer bi prevzel mesto prvega vratarja, ki si ga zadnjih devet let sicer lasti David De Gea. Henderson je zelo navdušil v debitantski sezoni v Premier ligi in je eden najbolj zaslužnih za uspeh Sheffield Uniteda v letošnji sezoni.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]