TOTTENHAM

Mauricio Pochettino: “klubi so obupani”

Glavni trener Tottenhama Mauricio Pochettiono meni, da so nekateri premierligaški klubi obupani nad svojim igralskim kadrom, saj v nasprotnem primeru ne bi toliko zapravljali.


Mauricio+Pochettino+West+Ham+United+v+Tottenham+z3SCWa1qpIal
vir: www.zimbio.com

Dejstvo je, da je Manchester United v zadnjih dneh podrl rekordno odškodnino na nogometnem trgu. Za nakup francoskega vezista Paula Pogbaja so namreč odšteli kar 89 milijonov funtov, kar nanese približno 105 milijonov evrov. Tako kot United, je za nakupe novih igralcev veliko porabil tudi njihov mestni tekmec Manchester City, ki je za vse nakupe odštel okoli 150 milijonov funtov, kar nanese ravno 10 milijonov več od “Rdečih vragov”.

Tottenham pa v primerjavi z obema kluba iz Manchestra ni zapravil praktično nič. “Spursi” so namreč v tem prestopnem roku med svoje vrste uspeli zvabiti “le” dva igralca, to sta Victor Wanyama in Vincent Janssen.

Maurico se ob videnem ni mogel zadržati, izjavil je namreč slednje: “To nastane, ko posamezen trener oziroma klub ni zadovoljen s svojim igralskim kadrom in si le tega želi nemudoma na čim hitrejši način izboljšati. Sam sem s svojimi igralci zelo zadovoljen in menim, da bi boljše od teh, ki jih imam na razpolago, zelo težko našel.”

“V tem prestopu lahko v klub zvabimo še enega, morda celo dva nova igralca, ali pa tudi nikogar več. Ampak če se bo ponudila možnost, da se okrepimo z igralcem, ki nas lahko izboljša, tega vsekakor nebomo izpustili iz rok,” še pravi strateg Tottenhama, ki je v lanski sezoni s svojimi varovanci pustil zelo dober vtis.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]