MANCHESTER UNITED

Memphis Depay: ”Za mesto v prvi postavi se bom boril!”

Lansko poletje je za Manchester United podpisal eden izmed takrat najbolj vročih ‘mladcev’ na svetu, od Depayja se je pričakovalo veliko, več kot očitno preveč, navijači kluba iz Old Trafforda so bili vzhičeni in komaj čakali, da vidijo Memphisa v dresu Uniteda.


memphis
vir: mirror

Kariera bivšega člana PSV-ja se na otoku začela dokaj dobro, odigral je nekaj solidnih predstav v Premier Ligi, nato pa je tudi zablestel med tednom v kvalifikacijah za Ligo Prvakov. Na Old Trafford je prišel Club Brugge, Memphis pa je ob zmagi s 3-1 zadel kar dva zadetka in tako četi Louisa van Gaala pomagal do uvrstitve v Ligo Prvakov.

Kaj hitro so vsi na Otoku začeli razpravljati o tej sijajni predstavi Depayja, ki pa je od tiste tekme dalje do konca celotne sezone v dresu Manchester Uniteda uspel zatresti mrežo samo še trikrat. Med sezono je kar precej časa preživel na klopi, saj je novinec Anthony Martial od prvega dne kazal izjemno formo.

Nato, pa je še sledil polom reprezentance Nizozemske, ki se ni uvrstila na EURO v Franciji in tako se je katastrofalna sezona Memphisa tudi zaključila. Nizozemec je v celotni sezoni zbral pet zadetkov in štiri asistence.

Med poletjem je na Old Traffordu povsem pričakovano prišlo do rošade na trenerskem stolčku, kjer trenutno sedi Jose Mourinho. Tudi pod vodstvom Mourinha trenutno za Depayja ne kaže najbolje, čemur priča podatek, da je 22-letnik letos začel eno samo tekmo.

Depay je pred nekaj dnevi za otoške medije dejal: ”Ne želim si vsako tekmo odigrati po nekaj minut, želim imeti ključno vlogo v ekipi. Na treningih vse poteka po načrtu, počutim se dobro. To je moj sanjski klub in tu želim uspeti, za mesto v prvi postavi bom garal!” 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]