OSTALE NOVICE

Najbolj pretkan pobeg vseh časov?

Reprezentančni premor vedno znova polni naslovnice svetovnih športnih medijev in tudi tokrat ni nič drugače. Neverjetna napaka Gianluigia Buffona, razbita glava Neymarja in še kaj bi se našlo, a zagotovo z naskokom najbolj neverjetna zgodba prihaja iz Ekvadorja, kjer je Enner Valencia poskrbel za nekaj še ne videnega na nogometnih igriščih.


vir: pl.wikipedia.org
vir: pl.wikipedia.org

80 minut zdrav kot riba

Enner Valencia in njegova bivša žena imata petletno hčerko za katero bi moral nogometaš plačevati preživnino, a tega iz neznanega razloga ni počel. Njegovi ženi je očitno prekipelo in se je odločila do preživnine prebiti preko sodišča, le-to pa se je odločilo, da je najbolje oziroma najlažje, če Ekvadorca primejo kar po tekmi. Ta pa je imel drugačne načrte.

Nogometaš Evertona, kamor je posojen s strani West Hama, je v dresu ekvadorske reprezentance odigral 80 minut in bil pri tem eden najboljših igralcev na igrišču, nato pa je sledilo filmskih 30 sekund. Mladi napadalec je v tunelu, ki vodi do slačilnic, zagledal policijo in odvetnika bivše žene in v trenutku se je njegovo zdravstveno stanje poslabšalo. 26-letnik se je sesul na zelenico, saj naj bi ga doletela bolezen nadmorske višine. Na igrišče so pritekli zdravniki, mu namestili kisikovo masko in ga na zdravniškem vozičku odpeljali do reševalnega vozila, s tem pa naprej v bolnico. Da je prizor izpadel še bolj komično, je poskrbela ekvadorska policija, ki je ob zelenici lovila voziček, ki je prevažal Valencio.

Skoraj neverjetno se zdi, da nogometaš, ki tedensko zasluži preko 45 tisočakov, ne želi plačati 15 tisoč evrov in zato raje izbere sramotnejšo, a za javnost vsekakor zabavnejšo pot. Kakšen epilog bo dobila ta nadvse čudna zgodba še ni jasno, a za sedaj je Enner Valencia rešen, saj je vodstvo reprezentance uspelo doseči dogovor, da policija za sedaj nogometaša, ki se je med tem že vrnil v hotel, pusti počivati.

Pobeg Valencie s stadiona:

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]