OSTALE NOVICE

VIDEO: 2 gola in podaja Vučkića

Klubi iz Premier League in Championshipa so ta vikend počivali, tako sta na reprezentančno akcijo odšla tudi Timi Elšnik in Jon Gorenc-Stanković, so pa bili na delu nižjeligaši, ki so imeli pretekli teden kar dvojni spored. Poleg prvenstva še tekme 2. kroga pokala Checktrade, v katerem nastopajo ekipe iz League 1 in League 2 ter od letos tudi 16 U23 ekip prvo- ali drugoligašev, ki so se za sodelovanje odločili.


vir: www.thesun.co.uk
vir: www.thesun.co.uk

Tako je dve tekmi odigral tudi Haris Vučkić. Najprej je v torek z Bradfordom v pokalu gostil in z 2:1 premagal Bury. Domžalčan je odigral vso tekmo in v 31. minuti s svojim prvim golom po 19. marcu načel mrežo gostov. Posnetek zadetka si lahko pogledate v priloženem videu (od 18. sekunde). Nekaj minut za tem je mrežo zatresel še Jordy Hiwula, ki mu je podal prav Vučkić.

Kljub nazivu igralca tekme pa ga trener Stuart McCall v soboto ni uvrstil v začetno enajsterico. Tako je Vučkić priložnost na ligaški tekmi dobil šele v 88. minuti in jo tudi izkoristil. V sodnikovem podaljšku je unovčil enajstmetrovko in potrdil zmago (2:0) rdeče-rumenih proti Shrewsburyju, ki jih je učvrstila na 2. mestu angleške tretje lige.

Svoje prve minute v drugem obdobju v Angliji pa še čaka Žan Benedičič. Torkov torkov pokalni in sobotni ligaški poraz Leyton Orienta je spremljal zgolj s klopi. Londončani so tako brez zmage že 7 tekem, od tega so jih 5 izgubili, tudi zadnji dve pod vodstvom novega trenerja Alberta Cavasina. Upamo, da bo Italijan rešitev za rezultatske težave poiskal tudi v Kranjčanu.

Tako kot Benedičič je na klopi obsedel tudi vratar Gregor Zabret. U23 ekipa njegovega Swanseaja je sicer slavila na valižanskem dvoboju Checktrade Trophyja proti četrtoligašu iz Newporta.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]