OSTALE NOVICE

TOP 10 najhitrejših igralcev letošnje sezone

Vsakega statističnega sladokusča verjetno zelo zanima, kateri igralci so najhitrejši in kateri razvijejo največjo “končno” hitrost. Skorajda vsak, ki vsaj malce spremlja Premier League, bi na ta seznam med prve zagotovo uvrstil Hectorja Bellerina (Arsenal), Kylea Walkerja (Tottenham) ali Jamieja Vardyja (Leicester City), a dejansko stanje na tej prestižni lestvici vas bo, v to ne dvomimo, zagotovo zelo presenetilo.


vir: www.zimbio.com
Letošnji kralj šprinterjev – Shane Long. vir: www.zimbio.com

Agencija Opta, ki skrbi za statistične podatke v Premier League, je pred dnevi razkrila seznam desetih igralcev, ki so jim v letošnji sezoni namerili najvišjo hitrost. Hector Bellerin se na tem seznamu znajde prav pri repu, na desetem mestu, nekoliko bolje pa sta se odrezala prej omenjena Jamie Vardy (4.) in Kyle Walker (3.).

10. Hector Bellerin, Arsenal (34.77 km/h)
8. Maya Yoshida, Southampton (34.78 km/h)
8. Theo Walcott, Arsenal (34.78 km/h)
7. Wilfried Zaha, Crystal Palace (34.79 km/h)
6. Eric Bailly, Manchester United (34.84 km/h)
5. Andre Gray, Burnley (34.87 km/h)
4. Jamie Vardy, Leicester City (35.10 km/h)
3. Kyle Walker, Tottenham (35.18 km/h)
2. Lynden Gooch, Sunderland (35.19 km/h)
1. Shane Long, Southampton (35. 31 km/h)

Verjamemo, da vas je kar nekaj imen na tem seznamu zelo presenetilo. Začnimo pri Mayi Yoshidi, ki je po trenutnih podatkih 8. najhitrejši igralec letošnje sezone. 28-letni Japonec, ki brani barve Southamptona, nikoli ni slovel, kot zelo hiter nogometaš, na priljubljeni video igri FIFA 17, pa je njegova hitrost ocenjena na borih 66.

vir: www.skysports.com
20-letni Lynden Gooch je letos presenetljivo dobil priložnost v začetni postavi Sunderlanda, a glede na njegove atletske sposobnosti, si je vse skupaj lažje razložiti. vir: www.skysports.com

Naslednji na seznamu igralcev, ki jih tu zagotovo nismo pričakovali, je še en centralni branilec Eric Bailly. Defenzivec rdečih vragov, ki je lani branil barve španskega Villarreala sicer velja za enega najhitrejših branilcev na otoku, a naj bi tudi s svojo hitrostjo težko pokrival nekatere napadalne zvezdnike drugih ekip, kar pa mu je v prvih 7. krogih te sezone vsekakor uspevalo z odliko, zagotovo pa si je pri tem močno pomagal s svojim šprintom, ki po statistki sodeč spada med najhitrejše v celotni ligi.

Najbolj presenetljivo pa se je na seznamu, in to na visokem drugem mestu, znašel tudi bolj podrobnim ljubiteljem angleškega nogometa morda še neznani Lynden Gooch. Mladi nizkorasli Američan letos brani barve Sunderlanda, na tekmi tretjega kroga proti Southamptonu pa so mu namerili neverjetnih 35,19 km/h, s čimer zaostaja le za igralcem “svetnikov” Shaneom Longom, ki je bil za dobro desetinko hitrejši.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB