LIVERPOOL

Mourinho že sprejel ponudbo Liverpoola

Jose Mourinho, eden najboljših trenerjev na svetu, ki je v svoji karieri vodil Chelsea, Manchester United in nazadnje Tottenham v Premier ligi, je v pretklosti že sprejel ponudbo za vodenje Liverpoola.


Jose Mourinho je bil leta 2004 že dogovorjen, da na klopi Liverpoola prevzame mesto trenerja, saj se je Gerard Houllier poslavljal. A v zadnjem trenutku je vmes posegel bogati lastnik Chelseaja Roman Abramovich s precej bogatejšo ponudbo in Portugalec se je preselil na Stamford Bridge. Vso resnico razkriva francoski novinar Nicolas Vilas v biografiji Joseja Mourinha (“Mourinho: Behind the Special One, from the origin to the glory”).

Aprila leta 2004 se je Mourinho takrat na klopi Porta meril s francoskim Lyonom v četrtfinalu Lige Prvakov, njegov svetovalec Jorge Baidek pa se je medtem mudil v enem od portugalskih hotelov, kjer se je sestal z predstavnikom Liverpoola, Rickom Parryjem. Sklenila sta ustni dogovor in Parry je prosil, če lahko Baidek in Mourinho počakata 15 dni, saj je bil takrat Houllier še vedno trener Redsov. Vse je bilo pripravljeno na sklenitev pogodbe, a je na Mourinhov naslov priromala mnogo bogatejša ponudba iz Chelseaja. Mourinho se je prvič sestal z Abramovichem na večer polfinalnega obračuna Lige Prvakov proti Deportivu iz La Corune v začetku maja. Drugič sta se sestala na jahti ruskega bilijonarja le dan po tem, ko je Mourinho s Portom osvojil Ligo Prvakov. In tako je Jose Mourinho (prvič) sedel na stolček Chelseaja.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 2 Povprečje: 3]