OSTALE NOVICE

Napoved 2. kroga ligaškega pokala

V senci playoffa za ligo prvakov se bo v torek in sredo v Angliji igral tudi 2. krog ligaškega pokala, ki letos doživlja svojo 57. izvedbo. Po 4 letih se od sponzoriranja umika ameriški korporacijski gigant Capital One, tako da bo 3. največje tekmovanje na angleških zelenicah potekalo brez pokrovitelja – ime bo nosilo po krovni organizaciji.


vir: bristolroverssc.co.uk
vir: bristolroverssc.co.uk

Tako kot vsako leto lahko pričakujemo obilo zanimivih obračunov, polnih stadionov manjših klubov in izpadov velikih moštev. Prve priložnosti bodo na voljo že ta teden, ko se bo vseh 13 aktivnih visokokategornikov pomerilo z motiviranimi in dokazovanja željnimi igralci iz nižjih lig, izžreban namreč ni bil niti en prvoligaški par.

Format tekmovanja tudi letos ostaja enak – v prvem krogu so se že pomerile ekipe iz druge, tretje in četrte lige z izjemo Norwicha in Newcastla. V drugem pa se poleg omenjenih dveh priključijo še vsi premierligaši, ki ne nastopajo v evropskih tekmovanjih. Tako obrambe naslova še ne bo začel Manchester City, bodo pa že na delu viceprvaki iz Liverpoola pod vodstvom Kloppa, ki bodo gostovali na Pirelli Stadiumu, koder bo slabih 7.000 vstopnic, kolikor jih je na voljo za domače tekme Burton Albiona, zagotovo šlo za med. Poleg “Redsov” bosta od velike sedmerice ali pa osmerice, če dodamo še Leicester, drugo oviro poskušala preskočiti tudi Chelsea in Everton. Na Stamford Bridge prihajajo pirati, kakor je vzdevek nogometašev Bristol Roversa, ki se sicer za točke borijo v League 1 oziroma 3. ligi. Torkov večer pa bo najbrž poseben tudi za nogometaše in navijače Yeovil Towna, ki so na začetku lanskega leta v FA pokalu gostili Manchester United, zdaj pa jih čaka gostovanje na Goodison Parku, kjer bodo poskušali presenetiti favorizirani Everton.

Vse pare si lahko ogledate spodaj.

vir: google

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]