PREMIER LEAGUE

Naslednjo sezono brez pokalnih tekmovanj?

Zaradi koronavirusa bodo verjetno razporedi letošnje sezone vplivali na naslednjo, katera utegne biti zelo natrpana, zato razmišljajo o ukinitvi pokalnih tekmovanj za sezono 2020/21.


Zaenkrat naj bi se Premier liga vrnila 30. aprila, vendar glede na stanje in širjenje izbruha koronavirusa bi se letošnja sezona zavlekla še precej dlje, kot pa do 30. junija, ko v Angliji želijo zaključiti sezono. Če bodo z nadaljevanjem sezone ogrožena zdravja ali celo življenja nogometašev, bodo našli drugačen način kako pošteno zaključiti sezono. V primeru pozne zaključitve sezone bomo prihodnje leto sprmljali zelo natrpan razpored v vseh nogometnih ligah po Evropi, še posebej v Premier ligi, ki že tako do letos ni imela pravega zimskega premora, tako kot ostale lige.

Ob takšni natrpanosti obstaja možnost odpovedi obeh pokalnih tekmovanj v Angliji, tako FA pokala, kot tudi ligaškega (EFL) pokala. Temu zgledu bi najverjetneje sledili tudi v drugih ligah, čeprav imajo v ostalih ligah po večini le eno pokalno tekmovanje. Naslednji četrtek se bo prek telekonference odločala usoda Premier lige in posledično tudi obeh pokalnih tekmovanj za to in naslednjo sezono.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]