MANCHESTER UNITED

Pred štirimi leti še ni igral tekme 11 na 11, sedaj pa…

 …je mladi igralec Manchester Uniteda, branilec Eric Bailly, že v prvem mesecu nanizal nekaj neverjetnih predstav in se podpisal pod nagrado za igralca meseca pri rdečih vragih!


vir: www.dailymail.co.uk
vir: www.dailymail.co.uk

Zgodba se je začela to poletje, ko je nenadoma na telefonsko številko agenta Erica Baillyja poklical Jose Mourinho, razlaga eden izmed dobrih prijateljev mladega branilca: ”Eric me je kaj hitro poklical in ves vzhičen dejal: ‘Klical me je Mourinho, Jose Mouriho!’ Pogovori so stekli zelo hitro, saj mi je Bailly pojasnil, da klica Mourinha ni mogel zavrniti, bilo je nepričakovano in tudi sam sem bil zelo vesel zanj”, je zaključil Bailyjev prijatelj.

Bailly je začel tekmo na debiju proti Wiganu in hitro pridobil zaupanje trenerja in kar je zelo pomembno tudi navijačev. V pripravah je izkoristil odsotnost Chrisa Smallinga in zavzel njegovo mesto, izjemno je odigral proti Leicester Cityju, Bournemouthu, Southamptonu in tudi Hull Cityju.
Na štirih uradnih tekmah je kar trikrat osvojil nagrado za igralca tekme!
Zelo zanimiv pa je tudi podatek, da Eric Bailly še pred štirimi leti ni nikoli igral tekme 11 proti 11! Leta 2009 je Bailly treniral na lokalnem igrišču, kjer je bil trener lokalni mož, ki je imel v lasti nekaj žog. Nato se je branilec preselil v nogometno šolo Espanyola, kjer se je prebil v prvo ekipo. Sijanje predstave so ga pripeljale do prestopa v Villarreal, kjer je preživel kar nekaj sezon . Letos pa ga je za 30m funtov kupil Manchester United.

Tudi David De Gea je o Bailyju imel same dobre besede: ”Ima izjemne kvalitete, je izjemno močan, psihično ter fizično. Ekipi je dodal nekaj novega, novo dimenzijo. Upam, da bo nadaljeval kot je začel.”

Eric Bailly bo gotovo začel tudi mestni derbi, kjer bo glavni Mourinhev adut, kar se tiče obrambnih nalog!

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]