OSTALE NOVICE

Nicklas Bendtner blizu vrnitve v Anglijo!

Angleške zelenice so danskemu reprezentantu še kako dobro znane. Član Arsenala je bil od začetka članske poti leta 2005 – vmes je kot posojen krajši čas nosil tudi dres Birminghama, Sunderlanda in Juventusa – do leta 2014, ko je dokončno zapustil London. V 6 odigranih sezonah za topničarje je odigral 171 tekem in 30-krat zatresel mrežo, a, roka na srce, se je navijačem v spomin bolj kot po zadetkih v spomin vtisnil po ne ravno vzornem zasebnem življenju.


Brez naslova
vir: metro.co.uk

Po vseh škandalih, povezanih predvsem z alkoholom in/ali prehitro vožnjo, zaradi katerih je nekaj dni preživel tudi v priporu in s katerimi je redno skrbel za večje naklade britanskih tabloidov, se je po iztečeni pogodbi z Arsenalom nov izziv in predvsem mir odločil poiskati v Nemčiji. Pred sezono 2014 je podpisal za Wolfsburg, za katerega je odigral 47 tekem in 9-krat zabil ter dvignil pokalno ter superpokalno lovoriko. Slednjo predvsem po svoji zaslugi – proti Bayernu je izenačil v 89. minuti ter nato še zabil enajstmetrovko za zmago, a kaj ko pregovor »po jutru se dan pozna« ne velja vedno. V nadaljevanju lanske sezone je dosegel le še 3 zadetke, niti enkrat ni odigral vseh 90 minut.

25. aprila tega leta so imeli v vodstvu kluba dovolj njegove neresnosti na treningih, kaplja čez rob pa je bilo (neuradno) poziranje z mercedesom za Instagram (glavni pokrovitelj Wolfsburga je Volkswagen). In tako je Bendtner že skoraj 5 mesecev prost igralec. A to se lahko spremeni v kratkem. Za njegove usluge naj bi bili resno zainteresirani pri Nottingham Forestu, bivšemu zmagovalcu lige prvakov, ki trenutno igra v championshipu. Nekdanji klub Bojana Jokića s tremi zmagami in dvema porazoma zaseda 7. mesto, tik za mesti, ki vodijo v play-off za premier ligo.

V boju za najvišja mesta pa bi trenerju Philippu Montanierju s svojimi izkušnjami in nosom za gol zagotovo še kako prav prišel Bendtner. Vprašanje je le, kako dobro bodo sposobni kontroverznega 28-letnika umiriti in osredotočiti na nogomet. Francoz na klopi angleškega velikana je očitno pripravljen sprejeti tveganje.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]