OSTALE NOVICE

Nekdanji zveznik premier lige kaznovan zaradi rasizma

»Se lahko nasmehneš, prosim, ker te drugače ne vidim.« so besede, ki jih je pred množico na javni prireditvi An Evening With Gazza temnopoltemu varnostniku izrekel Paul Gascoigne. Rasistična in neprimerna šala je nekdanjega angleškega reprezentanta stala £1.000 in predvsem spoštovanja.


vir: http://www.chroniclelive.co.uk/
vir: http://www.chroniclelive.co.uk/

Precej ga je sicer precej že izgubil z raznimi škandali, ki ga po koncu kariere spremljajo še danes. O finančnih težavah, boju z alkoholom, kokainom, bulimijo, igralništvom, hitro prehrano in podobnimi spremljevalci nezdravega življenja je popularni »Gazza« napisal že dve knjigi.

Gascoigne je sicer v karieri nosil dres Newcastla, Tottenhama, Middlesbrougha, Burnleyja in se kot eden prvih Angležev preizkusil tudi v tujini – pri Laziu v Italiji in Rangersu na Škotskem, pa tudi na Kitajskem ob koncu kariere, ki jo je nato zaključil pri takrat četrtoligašu Boston Unitedu. Dres Anglije je danes 49-letnik oblekel 57-krat in tudi dosegel 10 zadetkov.

Lahko pa najdemo v življenju »Gazze« tudi pozitivne, če temu lahko rečemo tako, plati. Dolgo je namreč z denarjem, ki ga je zaslužil kot nogometaš preživljal družino prijatelja, ki je tragično umrl že pri 15 v nesreči na gradbišču prav Gascoignovega strica. Slednji prijatelj je bil tisti, ki ga je prepričal v prestop v Newcastle, koder se je nato začel njegov nogometni vzpon.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]