FOKUS PRESTOPNI ROK

Nore številke Premier lige

Premierligaški klubi so v zadnjih dveh prestopnih rokih zapravili že preko milijarde in pol funtov.


Trenutni prestopni rok traja do petka, 31. januarja do polnoči, a imajo klubi čas oddati zahtevek do 23. ure po angleškem času. Premierligaški klubi so v zadnjih dveh prestopnih rokih zapravili več kot poldrugo milijardo funtov, vendar v januarskem prestopnem roku zaostajajo za 180 milijonov funtov v primerjavi z lanskim januarjem. Pozna se, da so v zadnjem času veliko bolj popularne posoje in nato možnost odkupa. S tem se klubi zavarujejo pred tako imenovanimi “flopi”, ki označujejo prestope, ki se niso obnesli. Precej večja je previdnost pri zapravljanju večjih vsot denarja.

Prestopni rok se sicer zaključuje, a ostaja še nekaj možnih prestopov, ki zadevajo Premier ligo. Najbolj vroča sta Islam Slimani in Thomas Lemar. Slimani je podal uradno zahtevo o prekinitvi posoje, ki jo preživlja pri Monacu, saj se zanj zanimajo Aston Villa, Tottenham in Manchester United. Lemar se ni znašel pri Atleticu iz Madrida in je že dolgo na radarju Arsenala. V nasprotno smer bi lahko odšel Alexandre Lacazette.

V tem januarskem prestopnem roku je bilo zapravljenih 116 milijonov funtov, vključno z nedavnim prestopom Bruna Fernandesa v Manchester United. V celotni sezoni pa je bilo zapravljeno približno 1.5 milijarde funtov – drugo najvišje v zgodovini Premier lige. Največ je januarja zapravil Tottenham, ki je za Giovanija Lo Celsa in Stevena Bergwijna odštel približno 55 milijonov funtov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]