OSTALE NOVICE

Petkov Fantasy pregled: Poceni branilci

Po prihajajočem vikendu bo znova na sporedu reprezentančni premor. Pred takšnimi krogi Fantasy managerji neradi posegamo po večjih spremembah v naših ekipah, predvsem zato, ker je štirinajst dni med dvema krogoma dolgo obdobje, v katerem se lahko zgodi marsikaj nepričakovanega. Zato bomo v tokratnem Fantasy pregledu svetovali predvsem tistim, ki razmišljate o minimalnih popravkih ekipe oziroma želite v blagajni prihraniti nekaj denarja, ki ga boste investirali po koncu prihajajoče pavze.


Meja branilca, ki mu dodajamo oznako “poceni”, je 4.5 milijona. Oglejmo si nekaj zanimivih možnosti.

Ryan Bennett (4.2): Branilec Wolverhamptona je dobesedno poceni Fantasy izbira. Gre za nogometaša, ki v letošnji Premier ligi ni izpustil še niti minute. In če združimo ti dve trditvi, že dobimo dobro Fantasy izbiro. Volkove v prihodnjem krogu resda čaka Arsenal, nato pa se bodo zaporedoma pomerili s Huddersfieldom in Cardiffom – nobena od teh dveh ekip v tej sezoni še ni dosegla 10 zadetkov. Vsekakor lahko pričakujemo, da bo Bennett vpisal vsaj kakšen “clean sheet”.

Robustni branilec uživa zaupanje trenerja Nuna Espirita Santa. virFOTO: BeIN sports
Robustni branilec uživa zaupanje trenerja Nuna Espirita Santa. virFOTO: BeIN sports

Christopher Schindler (4.3): West Ham, Wolverhampton, Brighton in Bournemouth so naslednji nasprotniki Huddersfielda, ki je na ponedeljkovi tekmi proti Fulhamu dokazal, da gre za izjemno čvrsto ekipo, še posebej na domačem terenu. Takole na oko pričakujemo na teh tekmah vsaj dva “clean sheeta” Terierjev. Poleg tega je Schindler z dvema zadetkoma letos najboljši strelec modro-belih …

Nemec je z dvema zadetkoma celo najboljši strelec Huddersfielda v tej sezoni. virFOTO: Germanijak

DeAndre Yedlin (4.5): Pred Newcastlom je niz na papirju sijajnih tekem. Med dvanajstim in osemnajstim krogom se Srake ne bodo pomerile z nobeno ekipo iz tako imenovane velike četverica, kar seveda pomeni, da bi lahko nekajkrat mrežo ohranile nedotaknjeno. Yedlin je precej napadalno usmerjen bočni branilec, ki je v tej sezoni kljub skromni formi črno-belih (dosegli so le sedem zadetkov) že prispeval zadetek in asistenco.

Rafa Benitez po težkem startu v sezono pričakuje boljše rezultate svoje ekipe. Yedlin je za zdaj standardna izbira na desni strani obrambe. virFOTO: ClubCall
Rafa Benitez po težkem startu v sezono pričakuje boljše rezultate svoje ekipe. Yedlin je za zdaj standardna izbira na desni strani obrambe. virFOTO: ClubCall

Fabian Balbuena (4.4): Tudi West Ham je ena od ekip s sijajnim razporedom tekem. Takoj po premoru Kladiva sicer čaka obračun z Manchester Cityjem, nato pa sledi niz lažjih preizkušenj, ki bo trajal vse do novega leta. Osrednji branilec Balbuena je letos na vrata nasprotnikov sprožil že trinajst strelov (!) in dosegel en zadetek. Če bo še naprej tako pogosto prihajal v priložnosti, bi se lahko kaj kmalu znova znašel na seznamu strelcev …

Lewis Dunk (4.4): Še nekoliko cenejša alternativa Shana Duffyja (4.6), oba igralca pa sta stebra obrambe Brightona, ki ga v prihodnjih krogih čaka nekaj lažjih preizkušenj. Še posebej na domačem terenu velja obramba Galebov za eno najmanj prepustnih v ligi, le Liverpool, City, Tottenham in Arsenal so letos na svojem igrišču prejeli manj zadetkov kot Brighton.

Liga Premier League Slovenija

Na vrhu še vedno spremljamo zelo izenačen obračun najboljših. Prvo mesto je znova zasedla ekipa O´FENOMENO, ki jo vodi Jan Šoltes. Večina ekip, ki so že vodile v naši ligi, še vedno vztraja v TOP 10, kar dokazuje, da imamo na vrhu nekaj izkušenih Fantasy managerjev, ki se niso slučajno znašli med najboljšimi!

Ekipa O´FENOMENO je predvsem po zaslugi Aguera, Richarlisona in Arnautovića znova skočila na vrh lestvice Premier League Slovenija.
Ekipa O´FENOMENO je predvsem po zaslugi Aguera, Richarlisona in Arnautovića znova skočila na vrh lestvice Premier League Slovenija.
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]