OSTALE NOVICE

Bukayo Saka na očeh Borussie

Borussia Dortmund je vrgla lovke na Arsenalovega napadalca, ki je večino letošnje sezone odigral na položaju levega bočnega branilca.


Borussia Dortmund vztraja pri napadu na mlade angleške talente in Bukayo Saka je naslednji v vrsti. Klub iz Bundeslige je Arsenalovega 18-letnika postavil na seznam želja poletnega prestopnega roka in je zaželjen kot delček ekipe za prihodnost, ki jo ustvarjajo na Signal Iduna Parku. Borussia je na robu prodaje svojega zvezdnika Jadona Sancha v Manchester United za približno 100 milijonov funtov, a že zrejo v prihodnost in želijo karseda dobro nadomestiti Sancha in zagotoviti prihodnost klubu z mladimi igralci.

Bukayo Saka, sicer napadalno usmerjen nogometaš, je večino letošnje sezone preživel na levem bočnem položaju, saj so poškodbe onesposobile vse ostale primerne za ta položaj. Saka je minute zagrabil z obema rokama in priložnost izkoristil kar se da dobro, saj je navdušil tako navijače, kot tudi trenerja Mikela Arteto. V krvi se mu še vedno pretekajo napadalne misli, zato nekoliko spominja na Jordija Albo, ki se pri Barceloni s hitrimi sprinti vključuje v napad Kataloncev. Podobno velja za 18-letnega Angleža, ki je v letošnji sezoni zabil tri zadetke, dva od teh v Ligi Europa, in dodal osem asistenc. Trenutno ima Saka še 12 mesecev veljavno pogodbo s Topničarji, kjer zasluži tri tisoč funtov na teden, poleg Borussie pa je privabil tudi zanimanje bavarskega Bayerna.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]