OSTALI KLUBI

Koulibaly tarča Newcastle Uniteda

To poletje bo Newcastle United na nogometni tržnici precej dejaven. Skušali bodo karseda okrepiti svojo ekipo in poleg Edinsona Cavanija se je na seznamu želja znašel še Kalidou Koulibaly.


Trenutno trinsjtouvrščena ekipa Premier lige, Newcastle United, sanja o vrnitvi med najboljše klube v Angliji in Evropi. Že od leta 1927 si klub s severovzhoda Anglije prizadeva, da bi se povzpeli na vrh angleškega nogometa. V letih 1996 in 1997 so za las zgrešili naslov prvakov za Manchester Unitedom, takrat je imel Newcastle United v svojih vrstah tudi izvrstnega napadalca Alana Shearerja in Davida Ginolo. Od takrat so bili najbližje naslovu leta 2003, ko so osvojili tretje mesto, zatem pa je Newcastle tonil vse nižje in celo izpadel iz lige, a se po vsakem izpadu vedno vrnil.

Sedaj z novimi ambicioznimi lastniki resno računajo na boljše čase in zanimanje za enega najboljših branilcev na svetu, Senegalca Kalidouja Koulibalyja, je pokazatelj resnosti. Srake so uradno stopile v stik z Napolijem za prestop 28-letnega branilca, ki je v Neapelj prestopil iz Genka leta 2014. Koulibaly je izjemno dovršen branilec, pravi zid v obrambi, ki je končno na voljo, saj pred tem predsednik Napolija Aurelio De Laurentis ni želel niti prisluhniti snubcem. Kljub temu bo zanj Napoli pričakoval vsaj 80 milijonov evrov. Sicer je Senegalec zadovoljen v Neaplju, kjer je ravno kupil novo hišo, a zanimanje iz Premier lige ga že nekaj let spremlja in Newcastle želi iskoristiti svojo priložnost.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]