MANCHESTER UNITED

David De Gea: Želim ostati

Španski čuvaj mreže David De Gea je jasno namignil, da si želi ostati številka ena pri Manchester Unitedu še dolga leta.


Španec je že od leta 2011 številka ena med vratnicama Rdečih vragov, sedaj pa bi je njegov status na Old Traffordu ogrožen, saj pri Sheffield Unitedu blesti mladi Dean Henderson, ki je sicer v lasti Manchester Uniteda in je v Sheffieldu že zadnji dve sezoni kot posojen nogometaš. De Gea je septembra z Rdečimi vragi podpisal novo dolgoročno pogodbo, ki mu na teden doprinese kar 375 tisoč funtov in nima nikakršnega namena zapustiti klub, čeprav je bil v preteklosti že na pragu Real Madrida, a je papirologija zamudila uradni rok poletnega prestopnega roka. De Gea bo novembra dopolnil 30 let, kar pomeni, da ima pred seboj še kar nekaj let svoje kariere na najvišjem nivoju. Naslednje poletje bo obeležil deseto obletnico njegovega prestopa iz madridskega Atletica za slabih 19 milijonov funtov.

>>Vse starejši postajam in biti del te ekipe ja fantastičen občutek. Kmalu bo minilo že deset let, vse skupaj se zdi kot sanje. Sijajno je igrati za ta klub in nadejam se, da bom ostal tukaj še mnoga leta. Zadnje mesece smo zelo napredovali, bili smo v odlični formi. Nismo prejeli veliko zadetkov in pa seveda Bruno nas je prerodil, saj je prinesel veliko kvalitete in je res pameten igralec. Upam, da ko se ostali vrnejo po poškodbah in se nekoliko še okrepimo, da bomo zopet posegali po največjih uspehih,<< je povedal španski vratar David De Gea.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]