LIVERPOOL

Phillipe Coutinho: “Ignorirali smo taktiko Jürgena Kloppa!”

Tekma proti Tottenhamu je le prilila olje na ogenj, obramba Liverpoola je namreč vroča tema letošnje sezone. Učinkoviti “Spursi” so izkoristili praktično vsako napako Liverpoola. Nogometna javnost in navijači so se znesli nad Lovrenom, ki je na spletnih omrežjih prejel ogromno groženj.


vir: twitter
vir: twitter

Zvezdnik moštva Coutinho pa zavrača individualno krivdo za prejete zadetke. “Zadetek je padel na delu igrišča, kjer je pri obrambi vpletena celotna ekipa. Krivde ne gre pripisati samo obrambnim igralcem. Zagotovo bi lahko preprečili prva dva gola, saj smo na takšen način letos že prejemali zadetke. O tem teče beseda tudi na treningih. Napad seveda ne more vedno kompenzirati slabe obrambe, tako smo bili že večkrat nezmožni obrniti potek tekme.”

Poleg tega je dodal, da jim je nemški strateg pred tekmo naročil previdnejšo igro zaradi velikega števila prejetih zadetkov v zadnjem času. »Trener nam je naročil bolj defenzivni pristop, a ga nismo upoštevali. Želeli smo igrati s svojim prepoznavnim stilom in Tottenhamu vsiliti naš način igre. Sedaj se moramo zbrati in kot ekipa bolje reševati obrambne situacije.«, je dodal Coutinho.

Liverpool se po tem porazu nahaja na devetem mestu, a ga od četrtega mesta, ki še vodi v Ligo prvakov, ločijo le tri točke. Tottenham je med tem ujel Manchester United na drugem mestu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
Rok