FOKUS TOTTENHAM

Pochettino: “Nisem pristojen za prestope.”

Manager je beseda, ki v angleških nogometnih krogih pomeni glavnega trenerja moštva. Ta oseba vodi ekipo, sestavlja postavo, določa taktiko in tudi (bolj ali manj avtonomno) odloča o prestopih nogometašev. Pri Tottenhamu pa očitno ni tako …


Celotna nogometna javnost managerju Tottenhama Mauriciu Pochettinu  priznava, da je v zadnjih letih Tottenham postavil na nivo ali celo dva nivoja višjo raven. Številni se sprašujejo, kako je mogoče, da so Ostroge konkurenčne najboljšim ekipam, čeprav za prestope porabljajo nerazumljivo majhne zneske. Argentinec na klopi Londončanov je po zmagi nad madridskim Realom pojasnil, da poraba denarja za nove nogometaše ni v njegovi pristojnosti.

“Sem trener Tottenhama. Skrbim za strategijo treningov, taktično pripravo, nogometašem vcepljam svojo filozofijo nogometa. To je moje področje odgovornosti. Prodaja in nakupi igralcev, podaljševanje pogodb, to ni v moji pristojnosti. Za to skrbi Daniel Levy. Moja naloga je, da iz igralcev, ki jih imam na voljo, iztisnem njihov maksimum. Si želim, da bi bile stvari drugačne? To ni vprašanje zame, to je vprašanje za vodstvo kluba.”

Če bodo želeli pri Tottenhamu zadržati Pochettina, bodo bržkone morali povečati njegove pristojnosti …
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]

Dodaj odgovor