TOTTENHAM

Pochettino po razveljavljenem zadetku: Nimam pripomb nad VAR-om

V soboto je bilo polemik o uporabi video pomočnika znova ogromno. Prvič se je namreč zgodilo, da je ta na eni tekmi v Premier League razveljavil kar dva zadetka. Najprej je bil za gol prikrajšan Leicesterjev Wilfried Ndidi, nato pa še Tottenhamom Serge Aurier. Predvsem odločitev po zadetku slednjega je dvignila kar nekaj prahu. 


Zadetek Serga Aurierja je bil razveljavljen, saj je bil v domnevnem prepovedanem položaju v poteku akcije Heung-Min Son. A šlo je za centimetre, morda celo milimetre. Odločitev je bila tako na meji, da so po tekmi številni zmajevali z glavo in se spraševali o smiselnosti uporabe sistema VAR. Tekma se je po tisti odločitvi popolnoma obrnila. Namesto, da bi Tottenham povedel z 2:0, so lisice do konca zabile dva zadetka in slavile z 2:1.

Sporna situacija, zaradi katere je bil razveljavljen drugi zadetek Tottenhama.

Med tistimi, ki pa v video sodnika niso podvomili, je bil tudi Tottenhamov trener Mauricio Pochettino. “Zaupam sodnikom, zato se ne bom pritoževal. Včasih gre VAR v tvojo korist, včasih pa proti tebi. To je nogomet. Nad VAR-om nimam nikakršnih pripomb,” je po tekmi za BBC povedal argentinski strateg.

Je pa bil Pochettino razočaran nad obrambno predstavo svojih varovancev, ki so lisicam dopustili dva zadetka: “Video sodnik je popolnoma pošten, zato se ne morem pritoževati. Bolj me skrbi naša obrambna predstava, ki je bila zares mizerna. V napadu smo igrali odlično, zaslužili bi si vsaj točko, a takšno je življenje.” 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]
JB