PRESTOPNI ROK

Pregled dogajanja na nogometni tržnici, 23. 1.

Tri uradni prestopi so zaznamovali torkovo nogometno tržnico.


URADNO:

Aaron Lennon je okoli druge ure popoldne postal novi igralec Burnleyja. 30-letnik, ki je večino svoje kariere preživel pri Tottenhamu, je s klubom, ki domuje na Turf Mooru, podpisal pogodbo za dve leti in pol. Na hrbtu bo Anglež nosil številko 25.

Newcastle United je pred dobro uro postal bogatejši za brazilskega vezista Kenedyja. 21-letnik se sicer k “The Magpiesom” seli na posojo do konca letošnje sezone. Rafa Benitez je ob podpisu Brazilca izjavil sledeče: »Kenedy je igralec, ki smo si ga ogledovali že od poletja. Glavni razlog, zakaj smo se ogreli prav zanj, je, da lahko igra na različnih pozicijah, in sicer kot ‘winger’, vezist in levi bočni branilec.«

 

Novo okrepitev so danes predstavili tudi pri Crystal Palacu. Slednjim je med svoje vrste uspelo zvabiti 23-letnega centralnega branilca Jaroslawa Jacha. Poljak je z »Orli« podpisal triinpol letno pogodbo. Odškodnina, ki so jo morali zanj odšteti, naj bi znašala okoli tri milijonov evrov.

GOVORICE:

Po poročanju otoških medijev se je Tottenham ogrel za Brazilca Lucasa Mouro, ki je trenutno član francoskega velikana PSG-ja. Slednji naj bi bili pripravljeni sprejeti dobro ponudbo, možnost posoje pa bodo takoj zanikali oziroma zavrnili.

vir: Football Tribe
vir: Football Tribe

West Bromwich Albion se je podal na lov za napadalca Bournemoutha Benika Afobeja. Res pa je, da so vodilni možje »The Cherriesov« že kaj kmalu po začetku tega prestopnega roka oznanili, da 24-letnik ni na prodaj. Kdo ve, morda so si po vrnitvi Grabbana premislili.

Novih okrepitev si močno želi tudi Swansea City, ki je včeraj na domačem terenu premagal Liverpool. Strateg »Labodov« je po tekmi izjavil slednje: »Točno vemo, kaj hočemo. Želimo pripeljati igralce z novimi sposobnostmi oziroma z drugačnimi, kot jih imamo v klubu. Tega, kar imamo, ne smemo nadomestiti ali zamenjati.«

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]