CHELSEA

PSG 2:1 Chelsea

vir: www.independent.co.uk
vir: www.independent.co.uk

Spremljali smo zelo živahno tekmo že vse od prvih minut srečanja. Na uvodu so na vrata Courtoisa pritisnili domači, a niso bili posebej nevarni. V nadaljevanju prvega dela igre je svoje priložnosti imel tudi Chelsea. Costa je stresel vratnico po zvitem strelu z glavo in še boljši obrambi vratarja Trappa. V 40. minuti je Ibrahimovic močno udaril iz prostega strela, žoga pa je nesrečno zadela Mikela, ki jo je preusmeril v lastno mrežo. Nigerijec pa se je odkupil že tik pred koncem prvega dela, ko je po kotu in podaljšani žogi Diega Coste močno meril za 1-1. V drugem polčasu je PSG krenil bistveno bolj napadalno od gostov, katerih prioriteta je seveda ostala obramba. Courtois se je nekajkrat izjemno izkazal in svojo mrežo v drugem polčasu ohranjal nedotaknjeno vse do 79. minute, ko je rezervist Cavani meril med njegovima nogama za 2-1. Nato je imel svojo priložnost tudi Ibrahimovic, a je belgijski vratar venomer ostal zbran.
Chelsea je v prvih 90 minutah osmine finala pokazal, da je enakovreden tekmec Parižanom, ki se bodo morali na Stamford Bridgeu za napredovanje še kako potruditi. Mogoče bo do povratne tekme nazaj tudi John Terry, ki bi znal biti pomembna pridobitev obrambe “modrih”, ki je bila včeraj na trenutke zelo zmedena.


Ne pozabite, naslednji teden svoji tekmi osmine finala Lige Prvakov igrata tudi ostala angleška predstavnika. Arsenal se bo v torek doma pomeril s favorizirano Barcelono, “meščane” pa čez natanko teden dni čaka nehvaležno gostovanju v mrzli Ukrajini pri tamkajšnjem Dinamu.

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]