OSTALE NOVICE

Sam Allardyce: “Če bi se jaz pisal Allardicio, bi vodil Man. United”

65-letni strateg je vodil že številne angleške klube. Toda še nikoli ni dobil mesta na klopi katerega izmed velikanov.


Vir slike: Sports Illustrated

Zdi se, da bo njegova najpomembnejša vloga ostalo selektorsko mesto Anglije, kjer pa je zdržal vsega eno tekmo, nato ga je odnesel korupcijski škandal. Ko je bil gost pogovorne oddaje na radijski postaji Talksport, je “Big Sam,” povedal, kaj si on misli o položaju (domačih) trenerjev na splošno v Angleškem nogometu.

“Poglejte, Sean Dyche je Burnley od nikoder popeljal v Evropo. Za to moraš biti konstanten celo sezono, to je veliko težje, kot pa dobiti par tekem ter osvojiti nek pokal. Težko je biti trener manjšega kluba, ko veš, da boš dobil ponudbo v večjem, samo če boš osvajal lovorike.

Najlažje pa je službo v Premier ligi dobiti, če si spremeniš priimek v tujega. Vedno pravim, da če bi bil jaz ‘Allardicio’, bi že vodil Manchester United.

Vsi gremo lahko v Celtic in tam serijsko osvajamo lovorike. Če teh ni, kjerkoli že si, boš odpuščen. Strinjam se z Brendanom Rodgersom, da mu je vodenje Celtica koristilo, saj mu je dvignilo ugled. Menim pa, da je bil dober trener že, ko je vodil Liverpool.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]