MANCHESTER CITY OSTALI KLUBI

Se nam na otoku obeta zanimiva “NBA” menjava?

Vse več je špekulacij o tem, da bo med Evertonom in Manchester Cityjem potekla menjava igralcev, ki za nogometni trg ni tako značilna, je pa zato veliko bolj pogosta pri tako imenovanih »trejdih« v ameriških športnih ligah (NBA, NFL, NHL).


Brez naslova
vir: stasinews.gr

Pri Manchester Cityju so se bojda pripravljeni odreči napadalcu Wilfriedu Bonyju in še dvajsetim milijonom funtov v zameno za nadarjenega branilca Evertona Johna Stonesa, ki je tarča mnogih velikih klubov. Kako se bodo na vse skupaj odzvali v taboru »karamel« še ni znano, a bi jih znala ponudba bistveno bogatejših »meščanov« še kako zanimati, saj naj bi si novopečeni strateg kluba iz Goodisona Ronald Koeman še v tem prestopnem roku zaželel prenove moštva. Prav tako pa je na izhodnih vratih, v lanski sezoni, glavni igralec kluba Romelu Lukaku, tako da bi nov napadalec podobnih karakteristik Evertonu prišel še kako prav.

Na drugi strani si Pep Guardiola, ki je odkar sedi na klopi Cityja v klub že pripeljal eno zvenečo okrepitev (Ilkay Gundogan iz Borussie Dortmund), želi še enega kvalitetnega branilca, ki bi znal zakrpati luknje ob morebitni odsotnosti pogosto poškodovanega Vicenta Kompanyja.

Mogoča menjava delovnega okolja pa bi znala zanimati prav vse vpletene, saj naj bi si tako Bony, ki je v minuli sezoni zabil skromnih 6 zadetkov, kot tudi John Stones, čigar odhod iz Goodisona se omenja že kar nekaj časa, želela menjave kluba. Vse skupaj pa je v veliki meri odvisno od usode Romela Lukakuja, saj Ronald Koeman verjetno ne bi potreboval še enega napadalca, v kolikor odlični Belgijec ostane v Liverpoolu.

Celotna saga o dogovoru med Manchester Cityjem in Evertonom bi se znala še kako zavleči, saj je v »trade« vpletenih več igralcev, a če se vse skupaj do konca poletnega prestopnega roka nekako sfinalizira, bo to zagotovo ena najbolj odmevnih poletnih zgodb tega poletja.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB