MANCHESTER UNITED

Zlatan Ibrahimović v Manchester United

Kar se je omenjalo že nekaj časa, je včeraj postalo tudi uradno. Zlatan Ibrahimović je novi nogometaš Manchester Uniteda. Novico o novem delodajalcu, pa je 34-letni Šved oznanil kar na svojem Instagram profilu.


vir: www.usatoday.com
vir: www.usatoday.com

Zlatan je v svoji bogati nogometni karieri sicer zaigral že za veliko evropskih klubov. Najprej je med leti 1999 in 2001 zastopal barve domačega švedskega kluba Malmeja. Za slednje je zbral 40 nastopov in ob tem dosegel tudi 16 zadetkov. Za tem je prestopil v nizozemskega velikana Ajax, kjer se je ustalil tri sezone. V teh treh sezonah je nase opozoril velikokrat. Na 74 nastopih, ki jih je zbral, je sicer zabil tudi 35 zadetkov. No, po tem, pa so se evropski velikani kar vrstili. Najprej je švedski reprezentant zastopal barve Juventusa. Za tem je igral za milanski Inter, kjer je sicer prvič sodeloval z Mourinhom. Nato je sledila selitev v Barcelono, kjer pa ni “zdržal” prav dolgo, saj se je sporekel z takratnim trenerjem “Barce” Guardiolo. Naslednja destinacija je bila ponovno Italija. Sprva je Interjev mestni tekmec Milan zastopal kot posojen nogometaš Barcelone, nato pa je leta 2011 k “Rossonerom” tudi uradno prestopil. Tudi tukaj je Zlatan igral le eno sezono in za tem odšel k francoskemu velikanu PSG-ju, kjer pa je sicer ostal malce dlje. Za nesramno bogati klub iz Francije je “Ibra” igral med leti 2012 in 2016. Za slednje mu je na 122 nastopih uspelo doseči neverjetnih 113 zadetkov.

Ibrahimovič je, kot smo omenili že poprej, novega delodajalca oznanil kar na svojem Instagram profilu. Zapisal je slednje: “Čas je, da svet zve. Moja naslednja destinacija je Manchester United.”

Mnogi menijo, da je imel na Ibrahimovićevo odločitev največ vpliva prav novi trener Manchester Uniteda Jose Mourinho. S slednjim je namreč Zlatan poprej že sodeloval pri Interju. Takoj, ko je Manchester United v mesecu maju naznanil novega trenerja je namreč nekaj besed okoli tega povedal tudi 34-letni napadalec: “Za Manchester United je njegov (Mourinhov) prihod odlična poteza. Povsod, kjer je do sedaj deloval, je osvajal lovorike. Prepričan sem, da bo tako tudi tokrat. Z njim sem že sodeloval in vem, kakšen profesionalec je. Vedno sva imela vrhunski odnos. Ne vem, ali bova še kdaj sodelovala. Že leta sva v stiku, a zadnje čase nisva govorila. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo.” Če bosta skupaj ponovno uspešna pa bomo sicer videli prav kmalu.

Prestop Zlatana na otok je včeraj pokomentiral tudi prvi zvezdnik Chelsea Eden Hazard. Za Sky Sports je Belgijec dejal slednje: “V Premier ligo se ponovno seli nov “world-class” igralec, prav zato komaj čakam, da se nova sezona začne. Gledano na vse nasprotnike bo letos zelo težko osvojiti Premier ligo. Prav zaradi tega je to tekmovanje še boljše.”

zlatan-ibrahimovic-jose-mourinho-cropped_3pxinczn1a3x1ncsxbvs05hj6jpgt-334388108
vir: news.thefantasyfootball.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]