OSTALI KLUBI

Se Victor Valdes vrača v Premier League?

34-letni španski vratar, ki je večino svoje kariere preživel v Barceloni, s katero je osvojil neverjetnih 22 lovorik, bi se lahko vrnil na otok.


vir: mirror.co.uk
vir: mirror.co.uk

V Kataloniji so se mu po težji poškodbi kolena marca  2014 odrekli in na njegovo mesto pripeljali Claudia Brava  ter Marca-Andreja Ter Stegna, kariera nekdaj občasnega  reprezentanta pa je šla od tedaj zgolj navzdol. Po sanaciji  poškodbe ga je pod okrilje vzel Louis van Gaal in mu  ponudil mesto v Manchester Unitedu, koder se je vrnil v  ritem, a igral bolj malo. Zgolj dvema ligaškima tekmama  ter sporu s trenerjem zaradi pomanjkanja ambicij za  igranje v rezervnem moštvu je sledila posoja v belgijski  Standard iz Liega. Valdes je tam v zadnjem polletju  končno odigral nekaj tekem, tudi osvojil pokal, a ambicije svetovnega in evropskega prvaka so seveda višje od belgijske prve lige.

vir: Twitter
vir: Twitter

 Sicer vemo, da bo ob omembi Twitterja kot vira marsikdo zamahnil z glavo, pa vendar.  Valdes je na listo sledilcev, na kateri so od klubov le še nekdanji Standard, Manchester  United in Barcelona, dodal Middlesbrough, kar bi lahko bil velik znak, da sta strani že  blizu dogovora.

 Valdes bi v ne preveč bleščeči konkurenci še starejšega Dimitriosa Konstantopoulosa,  ki je večino kariere preživel na angleških nižjeligaških zelenicah in sploh še nima  izkušenj s premier league, Tomasa Mejiasa, zanimivo, otroka Reala, ki pa je v dresu  Belega baleta odigral vsega 6 minut in Connorja Ripleyja, doma vzgojenega  nekdanjega angleškega mladega reprezentanta, verjetno prevzel vlogo prvega vratarja.  Poleg statusa prostega igralca, je dodaten argument za prihod Valdesa na stadion  Riverside, koder se bo prvoligaški nogomet igral prvič po letu 2009, tudi španščina.  Pod vodstvom Aitorja Karanke, prav tako nekdanjega Realovca (pomočnik v obdobju  Joseja Mourinha), namreč že igra 6 Špancev ali Urugvajcev. Špansko govoreči pa je  tudi trener vratarjev Leo Perovich iz Montevidea. Ne bi bilo presenetljivo torej, če  novica že v naslednjih dneh postane uradna.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB