MANCHESTER UNITED

Se bodo govorice končno uresničile?

Glavna tema tega prestopnega roka je prestop prvega zvezdnika Juventusa in francoske reprezentance Paula Pogbaja. Povezuje se ga praktično z vsemi evropskimi nogometnimi velikani in zdi se, da ga od prestopa loči zgolj nekaj dni.

Najodločneje je v bitko za usluge 23-letnika stopil Manchester United, ki pod vodstvom trenerja Josea Mourinha in direktorja Eda Woodwarda, sestavlja strah vzbujajočo ekipo. Ob že predhodno pripeljanih Ibrahimoviću, Baillyju ter Mkhitaryanu je sedaj glavna tarča prav Francoz, ki bo klubsko blagajno ob morebitnem prestopu močno olajšal.


vir: skysports.com
vir: skysports.com

Včeraj naj bi pred tekmo Francije in Nemčije Ed Woodward stopil v stik s zastopniki v upanju, da bi čim prej uskladili pogoje prestopa, a igralčev agent Mino Raiola zagotavlja, da do prestopa ne bo prišlo pred koncem evropskega prvenstva. Woodward je sicer navajen pogajanj z Raiolo, saj sta tako Ibrahimović kot tudi Mkhitaryan zastopana s strani Nizozemca.

Povratek igralca na Old Trafford, ki ga je zapustil leta 2012, bi po poročanju medijev lahko stal tudi več kot 100 milijonov funtov, ponudba, ki bi jo Juventus težko zavrnil, kljub temu, da si želi Pogbaja zadržati v Torinu. Ob morebitni menjavi okolja bi si žepe lepo napolnil tudi sam Pogba, ki naj bi na teden prejel 300 tisoč funtov oziroma 350 tisoč evrov.

Načrte Unitedeu nekoliko meša madridski Real, ki si prav tako želi Francoza v svojem dresu, tudi na relaciji Real-Raiola naj bi že stekli prvi pogovori, a kaj resnega se še ni zgodilo.  Raiola je v izjavi za medije dejal: » Pogovori so stekli, a zaenkrat še ni nič odločeno. Smo v fazi zanimanja, to ni faza pogajanj. Obe strani vesta, kaj želita in videli bomo ali bo na koncu prišlo do dogovora ali pa bo vse skupaj padlo v vodo.«

Mourinho pa ima, tako kot vedno, tudi tokrat rezervni načrt. Ob morebitnem neuspelem nakupu Pogbaja bi klubske milijone namenil za nakup Blaisa Matuidija, ki trenutno skupaj s Pogbajem dirigira zvezni vrsti Francije. Zanimivo je, da tudi Matuidija zastopa Raiola, tako, da se zdi, da se pogajanjem z Nizozemcem nikakor ne da izogniti.

 

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]