OSTALI KLUBI

Koga je zavrnil Carlos Tevez?

Izkušen argentinski napadalec, ki je preteklo sezono preživel v domovini pri matični Boci Juniors, se vsaj za enkrat ne vrača v Anglijo, koder je sicer že preživel kar 8 sezon. V dresu najprej West Hama, nato pa obeh velikanov iz Manchestra je v premier league skupno dosegel 84 zadetkov in tudi trikrat dvignil naslov prvaka.


vir: standard.co.uk
vir: standard.co.uk

Pred letošnjo sezono pa si ga je v svojih vrstah zaželel trener West Hama Slaven Bilić, Tevez pa je bil tudi prva izbira navijačev kluba iz vzhodnega Londona. A ljubezen s klubom, ki je bil njegov prvi na stari celini in mu je omogočil preboj na veliko sceno, ni bila dovolj. Po besedah predsednika West Hama Davida Sullivana so mu bili pripravljeni ponuditi dobrih 175.000 € na teden oziroma prb. 25.000 € na dan, s čimer bi postal najbolje plačani nogometaš v zgodovini kluba. To pa vseeno ni zadovoljilo apetitov Buenosaireščana, ki je prestop na olimpijski stadion kraljice Elizabete, koder bodo od letošnje sezone domovala Kladiva, pogojeval s tedensko plačo v višini 293 tisoč evrov, kar je izven finančnih zmožnosti kluba. »Vse te izjave ‘ljubim West Ham’. Gre bolj za ‘ljubim West Ham, če mi dajo 250 tisočakov (v funtih, op. a.) tedensko’. Kakšna ljubezen do kluba je to neki? V njem smo videli prvega napadalca, a včasih je treba postaviti mejo.« je Sullivan precej okrcal Teveza, ki tako ostaja v Južni Ameriki.

West Ham pa se po zavrnitvi ni obiral prav dolgo. Z Bešiktašem so se dogovorili za enoletno posodo Gökhana Töreja. V Kölnu rojeni Turek igra na krilnem položaju, 2 leti in pol pa je bil tudi član mladih selekcij Chelseaja, a članske priložnosti ni dočakal. Nase je opozoril pozneje z igrami v dresu Hamburga in Bešiktaša. Bil je tudi na širšem seznamu selektorja Fatiha Terima za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB