OSTALE NOVICE

Fantastično: Slovenija v zadnjih minutah do vseh treh točk

Naša izbrana vrsta je v Stožicah v sila pomembni tekmi gostila Izrael. Sredi drugega polčasa je kazalo na vse prej kot pozitiven rezultat, ko so gostje že vodili z 2 : 1, a je našim do konca srečanja uspel veliki preobrat. Junak tekme je z dvema zadetkoma Benjamin Verbič


V prvem polčasu si je prvo priložnost že takoj na začetku pripravil Roman Bezjak, a mu žal ni uspelo bolje zaključiti. Sledile so minute, v katerih si nobena od ekip ni pripravila omembe vredne priložnosti. Tik pred koncem prvega dela pa smo bili priča izjemni akciji naših. Andraž Šporar je žogo s prsmi odložil za Josipa Iličića, ki je sijajno zaposlil Benjamina Verbiča, nogometašu kijevskega Dynama pa iz oči v oči ni bilo težko zabiti za 1 : 0.

Drugi del se za naše ne bi mogel začeti slabše. V 50. minuti je z razdalje Jana Oblaka ugnal Bebras Natcho, 13 minut kasneje pa je podobno uspelo še Eranu Zahaviju. Občinstvo v Stožicah je obnemelo, a ga je z zelo lepim zadetkom v 66. minuti ponovno prebudil neumorni Roman Bezjak. Do konca srečanja je četa Matjaža Keka stopila na plin, nagrada za borbenost pa je prišla v samem zaključku tekme. Po daljšem obleganju vrat Izraela je z glavo svoj drugi zadetek na tekmi zabil Verbič.

Junak ponedeljkove zmage Benjamin Verbič. Foto: NZS

Slovenija je s tretjo zaporedno zmago skočila na drugo mesto v skupini in diha za ovratnik Poljski, ki je tokrat remizirala z Avstrijo. Naši severni sosedje so na tretjem mestu, medtem ko sta na četrtem izenačena Makedonija in Izrael. Latvija je še brez točk.

1. Poljska – 13 točk
2. Slovenija – 11 točk
3. Avstrija – 10 točk
4. S. Makedonija – 8 točk
5. Izrael – 8 točk
6. Latvija – 0 točk

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]
JB