OSTALI KLUBI

Spoznajte najbogatejšega nogometaša na svetu

Lionel Messi? Cristiano Ronaldo? Mogoče Paul Pogba? Ne, najbogatejši nogometaš na svetu je igralec Leicester Cityja. Verjetno vam najprej na misel prideta Jamie Vardy in Riyad Mahrez, a nobeden izmed njiju nima pod palcem toliko, kot član rezervne ekipe Lisic Faiq Bolkiah.


Premoženje v Los Angelesu rojenega brunejskega nogometaša je ocenjeno na vrtoglavih 20 milijard dolarjev. Če k temu dodamo še dejstvo, da je Bolkiah star le 19 pomladi, se nekaj v računici ne izide. Mladi nogometaš je namreč nečak sultana male azijske državice Brunej, kateri glavni vir zaslužka predstavlja izvoz tako imenovanega črnega zlata oziroma nafte.

vir: Instagram
vir: Instagram

Mladi krilni igralec je svojo nogometno pot začel pri AFC Newburyju, a bil kmalu odkrit s strani Southamptona. Bolkiah je nato štiri sezone preživel v eni izmed najboljših akademij na Otoku, leta 2013, ko se mu je pogodba s Svetniki iztekla, pa ga je na preizkus vzel Arsenal, s katerim je mladenič nastopal v pokalu Lion City. Vodilnih mož Topničarjev žal ni navdušil, a očitno je naredil dovolj, da so ga opazili na zahodni strani Londona pri Chelseaju. Modri s Stamford Bridgea so, s takrat šestnajstletnim Bolkiahom, sklenili dvoletno pogodbo, ki pa ni bila izpeljana do konca. Po vsega eni sezoni je zopet nastopil čas za selitev, tokrat v Leicester, ki se je ravno okitil z zlatom Premier League. Mladi milijarder za člansko ekipo še ni zaigral, trenutno igralne minute nabira v rezervni ekipi.

Faiq ni navajen skromnega življenja, to daje jasno vedeti s svojimi objavami na družabnih omrežjih, kjer lahko zasledimo slike mladega tigra v mladeničevem objemu, luksuznih avtomobilov, ki si jih lasti, ter ogromnih vil in palač, v katerih preživlja svoj prosti čas. O razkošnem in potratnem življenju pričajo tudi zgodbe, ki so jih razkrili mediji, tako si je na primer Faiqov oče za svoj 50. rojstni dan privoščil privatni koncert Michaela Jacksona, za katerega je odštel 17 milijonov dolarjev. Oče Jefri naj bi tudi mesečno zapravil okoli 45 milijonov dolarjev za avtomobile, ure in erotična nalivna peresa iz belega zlata. Vozni park družine Bolkiah naj bi tako vseboval preko 2300 avtomobilov, med katerimi seveda najdemo najbolj luksuzne avtomobilske znamke. Kot vsak pravi bogataš ima nogometašev oče v lasti tudi jahto s pomenljivim imenom ‘Tits’, na njej pa tudi dva gliserja, ki nista poimenovana nič manj provokativno – ‘Nipple 1’ in ‘Nipple 2’.

vir: The Sun
vir: The Sun

Glede na vse zgoraj navedeno je verjetno jasno, da Faiq nogometa ne igra zaradi denarja, tega ima namreč več kot dovolj, temveč zaradi ljubezni do igre. To je potrdil tudi sam v enem izmed redkih intervjujev: »Nogomet igram, od kar pomnim in od mladih let sem užival, ko sem stopil na igrišče ter imel žogo v nogah.«

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]