CHELSEA MANCHESTER UNITED

Besedna vojna med Mourinhem in Contejem

Jose Mourinho in Antonio Conte že dolgo nista na isti valovni dolžini. Njun spor se vleče še z lanske tekme na Stamford Bridgeu, ko so modri vodili s 4:0, italijanski strateg pa je svoje varovance še naprej spodbujal k napadalni igri proti nebogljenim rdečim vragom. Portugalec, nekdaj trener Chelseaja, ki je postavil jedro Contejeve trenutne zasedbe, je na novinarski konferenci izpostavil, da je bil to očiten izraz nespoštovanja. Odnosi med njima so se očitno ohladili, napetost pa se le še stopnjuje.


Na novembrskem prvenstvenem srečanju se nista niti rokovala, pred nekaj dnevi pa je Mourinho, verjetno tudi zavoljo malce slabših rezultatov svoje ekipe, ostro udaril po pet let mlajšemu trenerskemu kolegu: »Če nisem ob igrišču kot klovn, še ne pomeni, da nisem strasten. Raje imam svoj, veliko bolj zrel način vodenja, ki je boljši za ekipo in zame. Menim, da se ob igrišču ne rabiš obnašati kot norec, da bi imel strast. Slednjo dokazujem vsak dan s posvečanjem delu, ne pa z dejanji pred kamerami.«

vir: EyeWitnessFootball
vir: EyeWitnessFootball

Antonio Conte mu seveda ni ostal dolžan: »Menim, da bi moral (Mourinho) videti svoje početje v preteklosti. Mogoče pa je govoril o sebi. Ljudje velikokrat pozabijo svoja dejanja,« nato se mu je malce zapletlo in je prestavil kar na italijanščino. Demenza senile je bil izraz, ki ga je uporabil (v prevodu starostna demenca) in vidno zmeden obrazložil, da ne pozna angleškega izraza za pozabljanje spomina.

To pa še ni vse. Takoj po tekmi FA pokala, na kateri so rdeči vragi ugnali Derby County, se je Portugalec spustil še na nižji nivo: »Drži, v preteklosti sem delal napake in verjetno jih nekaj še bom. Nikoli pa se mi ni zgodilo, da bi bil suspendiran zaradi nameščanja tekem. Nikoli se mi ni in nikoli se mi ne bo.« S tem je meril na sezono 2010/11, ko je Conte vodil Sieno v Serie B. S strani nogometne zveze je bil začasno suspendiran, ker naj bi vedel, da bo tekma med Novaro in Sieno nameščena, a tega ni prijavil pristojnim organom. Po daljših sodnih postopkih mu je bil suspenz najprej skrajšan z desetih na štiri mesece, leta 2016 pa je bil na sodišču opran krivde in spoznan za nedolžnega.

»Takim komentarjem je zelo težko odgovoriti. Če nekaj poveš le z namenom nekoga prizadeti ali užaliti, si majhen človek. Poznamo ga, vedno je takšen, zato je zame majhen človek. Njegove pripombe me ne ujezijo, to je njegov način. Ko bomo igrali proti Manchester Unitedu, bo dobra priložnost, da se soočiva. Za štirimi stenami, le jaz in on.«

Na morebiten nov odgovor Portugalca še čakamo, bo pa zagotovo vse še bolj vroče 25. februarja, ko se bosta Mourinho in Conte iz oči v oči soočila na Old Traffordu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]