OSTALE NOVICE

Televizijske pravice so prodane

Premier League je danes prodal pet od sedmih paketov za prenose tekem od sezone 2019 pa do sezone 2022. Zanje so iztržili 4,5 milijarde funtov, velik zmagovalec pa je Sky Sports.


Sky Sports že v letošnji sezoni prenaša velik delež angleške nogometne lige in tako bo ostalo tudi do leta 2022. Televizijska hiša je namreč kupila kar štiri pakete tekem, enega pa si je izborili konkurenčni British Telecom Sport (BT Sport). Ta bo za odšteti denar dobil pravico prenosa sobotnih tekem v času kosila, torej tistih s pričetkom ob 13:30, vse ostale pa bodo gledalci lahko spremljali na kanalih Sky Sportsa, vključno z novim terminom (sobota ob 20:45), ki v veljavo prihaja s sezono 2019/20

vir: mirror.co.uk
vir: mirror.co.uk

Številke so tudi letos vrtoglave, a ne rekordne. Sky bo za svoje tekme namreč odštel 3,5 milijarde funtov, to znese 9,3 milijona na tekmo, kar je 1,5 milijona manj, kot plačujejo sedaj. Nekoliko ugodnejši posel so si izborili pri BT Sportu, kjer bodo za posamezno tekmo odšteli 9,22 milijona funtov.

Kot že omenjeno, so do sedaj iztržili 4,5 milijarde funtov, na voljo pa sta še dva paketa tekem, ki pa se bosta prodala po nižji ceni, saj so v njiju vključene tekme, ki se odvijajo sredi tedna in so posledično tudi manj gledane. Izkupiček bo torej manjši od tistega, ki si ga je Premier League izborila za obdobje od 2015-2019, ta je znašal rekordnih 5,14 milijarde funtov. Razlog za padec cene je tudi dogovor, ki sta ga glavna borca, torej BT in Sky, podpisala decembra lani, s katerim en drugemu omogočata vključevanje v svoje programske sheme.

Preostala paketa tekem bosta prodana v bližnji prihodnosti in že sedaj je jasno, da se bo v tekmo zanju spustil BT, med tem ko Sky do sedaj svoje namere o nakupu še ni izrazil. A tudi če se pri slednjemu odločijo, da na »dražbi« ne bodo sodelovali, se BT-ju obeta huda konkurenca, sej so se pojavila namigovanja, da se bodo za prenos tekem potegovali tudi internetni televizijski ponudniki, govora je predvsem o ameriških gigantih Netflixu, Amazonu, Facebooku in Twitterju.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]