TOTTENHAM

Toby Alderweireld – Tottenhamov ključni igralec?

Odlični belgijski štoper se je poškodoval 5. novembra na tekmi proti madridskemu Realu. Spursi so takrat presenetili z odlično igro in aktualne evropske prvake odpravili z visokih 3:1. A po poškodbi Tottenhamovega branilca se je zmagoviti pohod Spursov zaustavil.


vir: Guardian Series
vir: Guardian Series

Tottenham se je 28. septembra nahajal na tretjem mestu premierligaške lestvice. Četa Mauricia Pocchetina je igrala odlično, potem pa je prišla tekma z Realom, na kateri si je Alderweireld poškodoval mišico. Od tu je šla premierligaška forma Spursov strmo navzdol, saj na zadnjih petih tekmah niso zmagali niti enkrat. Svojo zadnjo zmago so zabeležili 5. novembra, ko so na domačem Wembleyju z 1:0 premagali zadnjeuvrščeni Crystal Palace.

Sledil je londonski derbi z Arsenalom, ki so ga Spursi izgubili brez doseženega gola. Nepričakovan je bil tudi remi z West Bromwichem, po katerem so Pocchetinovi varovanci padli na peto mesto. Po porazu z Leicestrom pa so Spursi nazadovali za dve mesti in na še en londonski obračun z Watfordom krenili s skromnega sedmega mesta. Tudi po tem vikendu Tottenham ni zabeležil zmage, saj so s Sršeni igrali zgolj 1:1, Alderweireldova zamenjava na položaju osrednjega branilca Davinson Sanchez pa je bil zaradi direktnega rdečega kartona predčasno poslan pod prho.

Po tej seriji neprepričljivih oziroma kar slabih predstav se poraja vprašanje, kaj se je v igri Spursov spremenilo. Morda odgovor zares najdemo v poškodbi belgijskega branilca, na katerega Pocchetino ne more računati že dober mesec. Vendar argentinskega stratega lahko še bolj skrbi to, da niti Alderweireld sam ne ve, kdaj se bo lahko vrnil na nogometne zelenice.

vir: IBTimes UK
vir: IBTimes UK

Belgijec bo naslednji pregled prestal v drugem delu tega meseca, ko bo zdravniška služba bolj natančno določila čas njegove vrnitve. Alderweireld je za belgijske medije povedal:

“Imam resno mišično raztrganino. Obstaja velika možnost obnovitve. Če se mišica na primer popolnoma raztrga, bo potrebna operacija, po kateri bi potreboval 14 tednov, da si opomorem. Zato skušamo ugotoviti, kako lahko pravilno pozdravimo mišico.’’
“Nimam roka vrnitve, saj obstaja nevarnost poslabšanja. Zato moramo trdo delati, vendar na nadzorovan način.’’
‘’Naslednji pregled bo v prihajajočih dveh tednih, sam pa si želim biti na igrišču čim hitreje.’’

Premierligaši so s tem vikendom pričeli z neverjetno zahtevnim decembrskim razporedom, zaradi Belgijčeve odsotnosti pa močno škripa v Tottenhamovi obrambi. Davinson Sanchez je zaradi rdečega kartona prejel kar tri tekme prepovedi igranja, tako da ima Pocchetino na položaju osrednjega branilca trenutno na voljo le Jana Vertonghna, Erica Dierja in poletno okrepitev Juana Foytha. Skupno bodo premierligaši v decembru odigrali kar 6 krogov in Tottenhamu se ne obeta nič dobrega, če se Alderweireld čim prej ne vrne, saj za Spurse očitno njegova prisotnost pomeni ogromno.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]