OSTALI KLUBI

VIDEO: Besni Shane Long

Včeraj zvečer, natančneje ob 18:30, je bila v Premier ligi na sporedu še zadnja sobotna tekma, in sicer med Southamptonom in Manchester Cityjem. Domače moštvo se je v prvem polčasu dobro zoperstavilo na papirju bistveno močnejši ekipi, a nato sledil je drugi polčas in trije goli “Meščanov”, kar je pomenilo nič drugega kot zasluženo zmago slednjih. 


A vendarle strasti v domačem taboru ne bi bile še bolj napete, če ne bi prišlo do slednjega incidenta. Trener “Svetnikov” Claude Puel je v šestdeseti minuti na obračunu prvič posegel po zamenjavi. V igro je namesto mladega vezista Jamesa Ward-Prowsa poslal izkušenega napadalca Shanea Longa, z namenom, da bi slednji dodal več svežine v napadu, kajti Southampton je v tistem trenutku izgubljal z 0:1. V oči bode pa predvsem dejstvo, da je 30-letni Irec igral vsega 22 minut in bil nato s strani trenerja poslan na klop. Ta poteza francoskega strokovnjaka je zmedla marsikaterega navijača in nenazadnje tudi veliko komentatorjev. 

Dejstvo je, da je bil Long tarča grobega prekrška gostujočega branilca Otamendija, a slednji si je srčno želel nadaljevati tekme, češ, da je z njim vse v najlepšem redu. Njegove želje pa kot vse kaže niso upoštevali na klopi domačega moštva in ga navkljub temu poslali iz igre. Nato pa je Shane, ki je bil primoran oditi z igrišča, kot si lahko ogledate v spodnjem posnetku nekaj krepkih besed namenil nekdanjemu trenerju Hull Cityja in West Bromwicha Claudu Puelu ter njegovemu pomočniku. Kaj je točno izrekel ni znano, zagotovo pa ni šlo za nič lepega.

Otoški mediji so danes zjutraj že razpravljali, da v klubu z južnega dela Anglije potekajo resni oziroma napeti pogovori med napadalcem in trenerjem. Do kakšne mere bo ta spor, če temu pravzaprav sploh lahko rečemo tako, peljal, pa bomo najverjetneje videli v prihajajočih dneh.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]