MANCHESTER CITY

VIDEO: Bo Aguero izpustil mestni derbi?

Na včerajšnji tekmi med Manchester Cityjem ter West Ham Unitedm je v 75. minuti prišlo do incidenta med napadalcem ”meščanov” Aguerom in branilcem West Hama Winstonom Reidom.


vir: www.skysports.com
vir: www.skysports.com

Slednji je moral, zaradi udarca Aguera s komolcem v glavo, celo zapustiti teren. Sodnik Andre Marriner je imel na situacijo zelo dober pogled, vendar iz svojega žepa ni potegnil rdečega kartona. Po besedah otoških medijev incident trenutno vodilni možje FA-ja temeljito pregledujejo. Zadnji podoben incident v Premier League med Fellainijem in Huthom v lanski sezoni je oba igralca ‘stal’ kar treh tekem prepovedi. Tudi pri Sky Sportsu so vse skupaj intenzivno pregledali in pokomentirali, svojo izjavo na incident sta podala Jamie Redknapp ter Thierry Henry.

Slednji je situacijo pokomentiral takole: ”Sodnik je bil v sijajni poziciji, a ni pokazal rdečega kartona. Menim, da je gotovo prišlo do udarca, saj je Reid zelo žilav branilec in ne bi kar tako zapustil igrišča. Zelo me zanima kako se bo na to odzval FA, vsi se še spominjamo kakšno kazen sta si lani prislužila Huth in Fellaini.”
 
Jamie Redknapp: ”Gotovo ga je udaril, o tem ni dvoma. Vemo s kom se bo Manchester City pomeril v naslednjem krogu. To ne bo ena od tekem sezone, zato pričakujem, da bodo na FA pritisnili tudi s strani rdečih vragov. A vedeti moramo, da je prekršek storil Aguero, ki na 212 tekmah na City še ni prejel niti enega rdečega kartona. Takšne poteze res niso značilne zanj.”

Do Manchester derbija nas ločita še slaba dva tedna, tako da ima FA v tem primeru še nekaj časa, da primer temeljito presodi. Je pa že zdaj jasno, da bi City brez Aguera bil bistveno manj nevaren za vrata nasprotnika, saj je samo letos neverjetni Argentinec zabil že 6 zadetkov. Posnetek celotnega incidenta pa si oglejte v spodaj priloženem videu.
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]