MANCHESTER CITY

Petit: To je idealna priložnost, da odide

Bivši nogometaš Arsenala in Chelseaja Emmanuel Petit je podal svoje mnenje glede kazni Manchester Cityja in trenerja Pepa Guardiole.


Manchester City je januarja s strani UEFE prejel dvoletno prepoved nastopanja v Ligi Prvakov in denarno kazen v višini 30 milijonov funtov zaradi kršenja finančnega fair playa. Manchester City se je takoj pritožil na športno arbitražno sodišče, vendar je obravnava zaradi okoliščin izbruha koronavirusa odložena. Emmanuel Petit, bivši nogometaš Arsenala in Chelseaja, je prepričan, da je to izvrstna priložnost za odhod Pepa Guardiole. Španec bi si lahko vzel nekaj časa za počitek, podobno kot je to storil leta 2012, ko je zapustil Barcelono in leta 2013 prevzel Bayern. Po treh letih pri Bavarcih pa je leta 2016 prevzel Manchester City.

>>Mislim, da obstaja možnost, da Guardiola zapusti Manchester City zaradi kazni UEFE. Bila bi idealna priložnost, da se nekoliko umakne od nogometa in si privošči počitek. Še nedolgo nazaj je kazalo, da ga trenerstvo zelo utruja. Morebiten odhod Guardiole ne bo konec sveta za Manchester City, vendar bi ta prepoved pomenila propad vsega, kar je klub gradil zadnje desetletje. Igralci bodo odhajali, saj želijo igrati v Ligi Prvakov,<< je povedal nekdanji francoski reprezentant, ki je leta 1998 s Francijo osvojil Svetovno prvenstvo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]