MANCHESTER CITY

Manchester City gostuje v Madridu

Manchester City gostuje na Santiagu Bernabeu pri Real Madridu, s katerim se bodo pomerili za napredovanje v četrtfinale Lige Prvakov.


Real Madrid, ki je zmagal le enkrat na zadnjih štirih tekmah, lovi še peti nastop v finalu Lige Prvakov v zadnjih sedmih sezonah. V štirih medsebojnih obračunih je Real zmagal dvakrat, dvakrat se je obračun končal brez zmagovalca, Manchester City pa na zmago še čaka. Slednji so se v osmino finala Lige Prvakov uvrstili že sedmič zapored, a še niso uspeli priti dlje kot do četrtfinala. Precej zlahka so osvojili prvo mesto v skupini (4 zmage, 2 remija), na zadnjih desetih tekmah Lige Prvakov pa so dosegli kar 30 zadetkov.

Manchester City še nikoli v zgodovini ni izločil španskega predstavnika v izločilnih bojih najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, so pa zato trenutno v zelo dobri formi, saj so zmagali kar na osmih od zadnjih desetih tekem, ostali dve tekmi pa se so razšli brez zmagovalca. Real Madrid je izgubil zgolj štiri tekme v Ligi Prvakov na domačem igrišču, remizirali 8-krat in kar 37-krat zmagali. Beli balet je pred kratkim ostal brez Edena Hazarda, ki ima zlomljen gleženj, Manchester City pa se v to tekmo podaja kompleten, z izjemo Leroya Saneja.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]